Erdem: Başbakana gelen zarf, içine bakılmadan kendisine iletilir

Güncelleme Tarihi:

Erdem: Başbakana gelen zarf, içine bakılmadan kendisine iletilir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2004 01:32

Hafta başında TBMM Türkbank Soruşturma Komisyonu’nda tanık olarak dinlenen Mesut Yılmaz’ın Başbakanlığı dönemindeki Özel Kalem Müdiresi Sema Erdem, dün Hürriyet’e bir açıklama yaparak, verdiği ifadeye açıklık getirdi.

Erdem, açıklamasında şunları söyledi:

‘TBMM Türkbank Soruşturma Komisyonu’na tanık olarak verdiğim ifadenin basında farklı bir şekilde yansıtıldığını üzülerek gördüm.

Benim söylediğim mealen şudur: Sayın Başbakan’a gelen bütün gizli evraklar, özel kalem tarafından zarfı açılmadan kendisine teslim edilir. Dolayısıyla gelen zarfların içinde ne olduğunu benim bilebilmem mümkün değildir.

Bana yöneltilen sorulara verdiğim yanıt, ‘Başbakan’a gelen bütün evrakların kendisine iletildiğine’ ilişkin genel prosedürü anlatmaktan ibaret olmuştur. Gelen zarfların içinde sözü edilen istihbarat belgesinin olup olmadığını bilebilecek durumda değilim.

Ayrıca ifademde, Sayın Yılmaz’ın Başbakanlık merkez bina, Başbakanlık Resmi Konutu, TBMM’deki makamı, özel konutu ve partideki makamı olmak üzere birden çok çalışma yerinin bulunduğu da belirttim. Kendisine gelen evraklar da Sayın Başbakan’ın o günkü çalışma temposu ve düzenine göre sıkça bu makamlar arasında sirküle olurdu. Zaten komisyona verdiğim ifadenin tutanakları yayımlanırsa, benim bunların ötesinde birşey söylemediğim ortaya çıkacaktır.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!