Erdem, AK Parti’de aday olamadı, Kale Havacılık’a geçiyor

Güncelleme Tarihi:

Erdem, AK Parti’de aday olamadı, Kale Havacılık’a geçiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2011 00:00

AK Partinin bu dönem aday göstermediği Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem, eski işine dönüyor.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın kurucusu da olan Vahit Erdem, hem Kale Holdingin hem de grubun havacılık ve uçak sanayiye yönelik üretim yapan şirketlerinde yönetim kurulu üyeliğini üstlenecek.
Savunma sanayi yeniden
Aday olmasına rağmen Başbakan Tayyip Erdoğan’ın listeye koymadığı Vahit Erdem, Kale Holding’de görev alacak. Erdem, Holdingin yanısıra Kale Havacılık A.Ş ile bir süre önce kurulan Kale-Pratt and Wittney ortaklığının da yönetim kurulu üyeliklerini yapacak. Kale Havacılık, uzay ve uçak sanayi konusunda üretim yapıyor. Başta Boing olmak üzere bir çok uçağın parçasını üretiyor.
Yeni şirkette de görev
Dünyanın en önemli uçak motoru üreten Pratt and Wittney ile ortak kurulan yeni şirket ise İzmir Serbest Bölgesinde üretim yapacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından temeli atılan fabrikanın önümüzdeki yıl Ağustos ayında tamamlanacağı belirtildi. Erdem’in yönetim kurulu üyesi olarak görev yapacağı yeni şirket, jet motoru üretiminde önemli görev üstleniyor. Motorun tamamının Türkiye’de üretilmesi planlanıyor.
Vedayı Bulgaristan’da yaptı
Erdem, siyasete vedasını ilginç şekilde yaptı. Halen NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı olan Erdem, AK Parti Milletvekili olarak son görevini geçtiğimiz ay Bulgaristan’da yaptı. 27-31 Mayıs 2011 tarihleri arasında Bulgaristan’ın Varna kentinde yapılan Nato Parlamenterler Asamblesi İlkbahar Genel Kurul’u Erdem’in veda toplantısına dönüştü.
Türkiye için kayıptır
NATO PA Başkanı Karl Lamers, hem Daimi Komitede, hem de Genel Kurul’da bir konuşma yaparak, “Diplomatik anlayışı, şahsiyeti, bilgi ve tecrübesi ile asamblede komite başkanı, raportör ve son olarak da başkanvekili olarak görev yapan Vahit Erdem’in siyasetten ayrılması sadece NATO için değil, Türkiye için de büyük bir kayıptır”dedi. Bu konuşma salonda bulunanlar tarafından uzun süre alkışlandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!