EPDK'dan kritik 'Milangaz' kararı

Güncelleme Tarihi:

EPDKdan kritik Milangaz kararı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2012 16:41

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Milangaz LNG İletim Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi'nin sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) iletim lisansını sona erdirdi.

Haberin Devamı


Buna göre, EPDK Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği çerçevesinde aralarında Necdet Elektrik Üretim Limited Şirketi'nin de bulunduğu 15 işletmeye üretim lisansı, 2 işletmeye de otoprodüktör lisansı verdi.

Ayrıca EPDK, söz konusu yönetmelik çerçevesinde, Ayka Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ'nin otoprodüktör lisansını ve Doğal Gaz Piyasası Lisans Yönetmeliği çerçevesinde Milangaz LNG İletim Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi'nin LNG iletim lisansını sona erdirdi.

Öte yandan, EPDK, Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği çerçevesinde, aralarında OMV Petrol Ofisi Anonim Şirketi'ninde bulunduğu 3 firmaya depolama lisansı, 1 firmaya madeni yağ lisansı, 1 firmaya ihrakiye teslimi lisansı ve 2 firmaya dağıtıcı lisansı verdi.

EPDK, söz konusu yönetmelik çerçevesinde, 4 işletmenin madeni yağ lisansını sona erdirdi.

Haberin Devamı

Ayrıca, EPDK, Sıvılaştırılmış Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği çerçevesinde, My Gaz Dağıtım Depoculuk Petrol Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne 03 Ekim 2012 tarihinden itibaren 1 yıl süreyle LPG dağıtıcı lisansı verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!