Enver Ören son yolculuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Enver Ören son yolculuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2013 22:33

Dün akşam saatlerinde hayatını kaybeden İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören geniş bir katılımın olduğu cenaze töreniyle uğurlandı. Ören, ikindi namazına müteakip Eyüp Sultan Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Eyüp Sultan’daki aile mezarlığına defnedildi. Cenaze törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere çok sayıda bakanla, iş ve medya dünyasının önemli isimleri katıldı.

Haberin Devamı

1990 yılında ABD’de Houston Methodist Hastanesi’nde yapılan operasyonla kız kardeşinden alınan böbrek nakledilen Enver Ören’e, 2006’da Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde ikinci böbrek nakli gerçekleştirilmişti. Ancak 74 yaşındaki Enver Ören, sağlık sorunlarının tekrarlanması nedeniyle geçen ay tekrar hastaneye kaldırılmıştı.

ENVER ÖREN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI / FOTO GALERİ

Dün akşam tedavi gördüğü Memorial Hastanesinde hayatını kaybeden Ören'in cenazesi, Türkiye Hastanesi’ne götürüldü. Enver Ören’in cenazesi, bugün ikindi namazını müteakip Eyüp Sultan Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından Eyüp Sultan’daki aile mezarlığına defnedildi.

Cenazeye siyaset dünyasının yanı sıra iş ve medya dünyasından da çok sayıda vatandaş katıldı.

DOĞAN: ESKİ ARKADAŞIMDI, KİMSEYLE KAVGAYA GİRMEDİ

Haberin Devamı

Ören'e son görevini yerine getirenler arasında yer alan Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, eski arkadaşı olarak nitelendirdiği Ören'in hiç kimseyle kavgaya girmeyen, uyumlu bir insan olduğuna dikkat çekti.

Doğan, "Rahmetli eski arkadaşımdı. Beraber Türkiye Gazete İşverenleri Sendikası'nda çalıştık.  Mesleki uyum içindeydik. Kimseyi darıltmazdı. Kimsenin hatırı üstünde kalsın istemezdi. Bir dönem dağıtım işinde yalnız kaldığıma beraber şirket kurmuştuk. Dostumuzdu, nur içinde yatısın. Medyada iyilikle anılacaktır. Ciddi bir yayın politikası vardı ve hep onunla devam etti. Hiç kimseyle kavgaya, çekişmeye girmedi. Emir büyük yerden geldi. Allah rahmet eylesin." dedi.

ENVER ÖREN HAYATINI KAYDETTİ

 Cumhurbaşkanı Gül, Ören'in vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı. Mesajında, Ören'in vefatından derin üzüntü duyduğunu belirten Gül,  şunları kaydetti:

“Türk iş aleminin seçkin ismi Enver Ören, çeşitli sektörlerdeki  faaliyetleriyle memleketimize hizmet yolunda büyük bir sevdayla çalışmış, kurduğu  yayın kuruluşlarıyla basınımızın gelişmesine önemli katkılar sağlamıştır. Çok yönlü hizmetleriyle gönüllerde müstesna bir yer edinen Enver Ören'i  her zaman sevgi ve saygıyla hatırlayacağız. Enver Ören'e Allah'tan rahmet, ailesine, İhlas Holding camiasına,  sevenlerine, iş ve basın dünyamıza başsağlığı diliyorum."

Özel Türkiye Gazetesi Hastanesi’ne gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Türk ve İslam dünyasının büyük bir ferdini kaybettiğini belirtti. Enver Ören’i senelerdir tanıdığını söyleyen Sarıgül, " Enver ağabey çok uzun yıllar önce  tanıdığım bir ağabeyimdi. Çok hayır severdi ve çok güzel dostluklarımız oldu. Türkiye Hastanesi’nde ve İhlas Kolejleri’nde çok güzel sohbetlerimiz oldu. Gerçekten geçen hafta hastanede ziyaret ettim. O son görüşmemiz oldu." diye konuştu.  

Haberin Devamı

ENVER ÖREN KİMDİR?

Enver Ören, 10 Şubat 1939 tarihinde Denizli’nin Honaz ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta tahsilini Denizli’de tamamlayarak Kuleli Askeri Lisesine, oradan da İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesine girdi. 1961 yılında lisans öğrenimini tamamladıktan sonra birbuçuk yıllığına mesleki çalışmalar yapmak üzere İtalya’ya gitti. Dönüşünde bir müddet İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalıştı.

1970 yılında üniversiteden ve akademik hayatından ayrılarak gazeteciliğe başladı. Çıkardığı gazete önce Hakikat Gazetesi sonra Türkiye Gazetesi adını aldı. İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan olan Enver Ören, Dilvin Ören ile evliydi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN'DAN ÖREN'E ZİYARET / WEB TV

KAHRAMAN: TÜRKİYE ENDER AĞABEY'İNİ KAYBETTİ

Ören'in vefatının ardından İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Kahraman, “Türkiye, 'Enver ağabeyi'ni, gülen bir insanı, daima  merhametle bakan bir insanı kaybetti” dedi. Ören'in pek çok medya şirketinin sahibi olduğunu belirten Kahraman, şöyle  devam etti:

“Fakat hiç patron muamelesi yapmadan ahirete intikal etti. Türkiye,  Enver ağabeyi'ni, gülen bir insanı, daima merhametle bakan bir insanı kaybetti.  Türkiye, bütün olaylara ve sıkıntılara rağmen, her meselenin olumlu tarafını  bulan, onu tavsiye eden bir istişare müessesesi olarak gördüğümüz 'Enver  ağabeyi'ni kaybetti. 'İyi insanlar toprak altında da şefaat eder' derler.  İnşallah Allah hepimizi onun şefaatine nail eder. Bizim açımızdan, İhlas camiası  açısından çok büyük bir kayıp. Kimisi baba, kimisi patron, kimisi de ağabey dese  yeridir. Onun her halinden ne kadar istifade edebildiysek karımız oldu.”

HİZMETLERİ ASLA UNUTULMAYACAK

İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ören'in vefatı üzerine başsağlığı  mesajı yayımlayan Hisarcıklıoğlu şunları kaydetti “İhlas Holding' Yönetim Kurulu Başkanı, çok değerli işadamı Enver Ören  ağabeyi kaybetmek hepimizi derinden üzdü. Üniversitenin ve akademik hayatın  ardından 1970'lerin başında girdiği basın dünyasına büyük katkıları olan Sayın  Ören, oluşturduğu medya grubu ile hem basınımıza önemli bir renk ve soluk  getirmiş, hem de daima gazetecilik ilkelerini esas alan çizgisi ve çok sayıda  insana istihdam olanağı sağlaması ile gönüllerde saygınlık kazanmıştır. İş  dünyası ve medyamız çok değerli bir ismi kaybetti. Ören'in hizmetleri asla  unutulmayacak. Türk iş dünyası adına, kendisine Yüce Allah'tan rahmet, ailesine,  yakınlarına, medyamıza ve tüm iş alemine başsağlığı diliyorum”

YALÇINTAŞ: TÜRKİYE ONU UNUTMAYACAK

Haberin Devamı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat  Yalçıntaş da Türkiye'nin, Ören'i unutmayacağını belirtti. Yalçıntaş, “Büyük fedakarlıklarla kurduğu gazeteyi büyütürken, manevi dünyasından  taviz vermeyen Enver Bey, milli ve manevi değerleri her zaman önde tutmuştur.  Öyle ki, şirketlerinde çalıştırdığı binlerce kişi için Enver Ören, patron değil  'Abi' olmuştur. Bu yönüyle, sadece İhlas Ailesi'nin değil, kendisini tanıyan  herkesin gönlünü kazanmıştır" dedi.
      

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!