Engin Akçakoca’ya hapis cezası

Güncelleme Tarihi:

Engin Akçakoca’ya hapis cezası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2006 12:08

Eski BDDK Başkanı Engin Akçakoca ve 5 kurum görevlisi, İmar Bankasından, faaliyet gösterdiği dönemde izinsiz bono ve tahvil satışıyla yargılandıkları davada, “görevi ihmal” suçundan 1'er yıl hapis ve 343'er YTL adli para cezasıyla cezalandırıldı.

Haberin Devamı

Dönemin BDDK Başkan Yardımcısı Teoman Kerman da “görevi kötüye kullanma” suçundan 2 yıl hapis ve 343 YTL adli para cezasına çarptırıldı.

Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın bugünkü duruşmasına, sanıkların avukatlarıyla, şikayetçi Mustafa Tüccar ve katılan Asuman Daşdelen'in avukatları katıldı. Duruşmayı, Bağımsız Hazine Bonosu Mağdurları Derneği üyeleri de izledi.

Cumhuriyet Savcısı Nuh Mete Yüksel, daha önce sunduğu esas hakkındaki mütalaasını tekrarlayarak, dönemin BDDK Başkan Yardımcısı Teoman Kerman'ın ”görevi kötüye kullanma”, aralarında eski BDDK Başkanı Akçakoca'nın da yer aldığı diğer 6 sanığın da “görevi ihmal” suçundan cezalandırılmasını istedi.

BDDK ESKİ YÖNETİCİLERİ: ”VİCDANIMIZ RAHAT”
BDDK'nın eski Başkanı Engin Akçakoca ile eski yöneticiler Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararı, “Kritik bir dönemde Türkiye ekonomisi için gerekli ve çok zor kararlara çekinmeden imza atmış bürokratlar olarak görevimizi layıkıyla yerine getirdiğimizi, vicdanımızın rahat olduğunu kamuoyuna duyururuz” şeklinde değerlendirdi. (ANKA)

Haberin Devamı

Sanık avukatları da daha önce yaptıkları esas hakkındaki savunmalarını tekrarlayarak, müvekkillerinin ayrı ayrı beraatlerini istediler.

Yargıç Şahin Kurt, sanıklardan dönemin BDDK Başkanı Engin Akçakoca ile yöneticiler Niyazi Çakır, Levent Deveci, Mehmet Erhan Batur, Veysel Oğuz ve Nazım Demirtaş'ın “görevi ihmal” suçunu işlediklerinin anlaşıldığını belirtti. Kurt, bu sanıkların eylemlerine uyan 765 sayılı eski Türk Ceza Kanunu'nun 230. maddesi uyarınca, cezanın alt sınırının üstünden takdiren 1'er yıl hapis ve 343'er YTL adli para cezası ile cezalandırıldıklarını açıkladı.

Şahin Kurt, dönemin BDDK Başkan Yardımcısı Teoman Kerman'ın da “görevi kötüye kullanma” suçunu işlediğinin tespit edildiğini belirterek, Kerman'ın 765. sayılı TCK'nın 240. maddesi gereğince 2 yıl hapis ve 343 YTL adli para cezasına mahkum edildiğini belirtti.

Yargıç Kurt, sanıkların sabıkasız oluşu, suç işleme eğilimleri ve cezanın ertelenmesi durumunda yeniden suç işlemeyeceklerine dair mahkemede kanaat oluştuğundan, verilen cezaların 647 sayılı Cezaların İnfazı Hakkındaki Kanun'un 6. maddesi uyarınca ertelendiğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!