Enflasyonun kime dokunacağı bilinmez

Güncelleme Tarihi:

Enflasyonun kime dokunacağı bilinmez
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Enflasyonla mücadeleyi uyuşturucu ve alkol bağımlılığından kurtulma mücadelesine benzeten Devlet Bakanı Güneş Taner, bu mücadelede kimin ne bedel ödeyeceğinin belli olmayacağını kaydetti.

Devlet Bakanı Güneş Taner, enflasyonla mücadeleyi uyuşturucu ya da alkol bağımlılığından kurtulma mücadelesine benzeterek, ‘‘Hastalığın ilacı var, biliyoruz, bu ilacı kullanmak yeterli değil, yine de bir sürecin atlatılması gerekiyor’’ dedi. Taner, enflasyonla mücadelede bedelin kimlerin cebinden çıkacağının belli olmayacağını kaydetti.

Hazine Müsteşarlığı tarafından düzenlenen ‘‘Türkiye'de Enflasyonun Düşürülmesine İlişkin Sorunlar’’ konulu konferansın açılışında konuşan Taner, teşhis ve tedavinin bir hastalığın iyileştirilmesinde önemli olmasına karşın, her doktorun bu tedavide farklı ilaçlar ve yöntemler kullanabileceğini anlattı.

Siyasi hayatı boyunca enflasyonla mücadeleyi bir hedef haline getirdiğini ve bu yönde çalışmalar yaptığını belirten Taner, şöyle konuştu:

‘‘Acaba bu politikalar başarılı olacak mı? Bütün doktorlar bir hastalığın tedavisinde farklı ilaçlar, yöntemler kullanabilirler. Enflasyonun düşürülmesi bir hedeftir. Acaba bu ilaçlar bize acı verecek mi? İlacın ne olduğunu iyi biliyoruz. İlacın kürü, dozu önemli. Bedel kimlerin cebinden çıkacak, bu bedel ne kadar devam edecek?’’

BAĞIŞIKLIK

Enflasyonla mücadele nedeniyle alınan önlemlerden doğan sorunlardan bazı sektörlerin bağışık tutulmasının ya da bu sektörlerin bağışık kalmasının mümkün olmadığına dikkati çeken Bakan Taner, şöyle devam etti:

‘‘Herhangi bir sektör bağışık kalacağını düşünüyorsa yanılır. Türk vatandaşlarının katlanacağı bedel ne olacak, ne kadar sürecek, Bu önlemleri uygulamak için gerekli siyasal irade var mı, kimler muhalif olacak, ülkeye maliyeti ne olacak, zamanlama yerinde mi? Bütün bunların tartışılması gerekiyor.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!