Enerjisa Alstom Korsorsiyumu ile anlaştı

Güncelleme Tarihi:

Enerjisa Alstom Korsorsiyumu ile anlaştı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2008 13:18

Enerjisa'nın, toplam 410 megavat kurulu gücündeki üç hidroelektrik santralinin elektromekanik işleri için Alstom Korsorsiyumu ile anlaştığı bildirildi.

Enerjisa'dan yapılan yazılı açıklamada, yaklaşık 1.200 GWh (gigavatsaat) yıllık elektrik enerjisi üretimi hedeflenen Enerjisa Kavşak Bendi, Köprü ve Menge hidroelektrik santrallarının tüm elektromekanik teçhizatının temini, montajı ve işletmeye alınmasını kapsayan anlaşmanın Alstom önderliğindeki konsorsiyum ile imzalandığı kaydedildi.

Açıklamada, Alstom konsorsiyumunun Alstom Power/Türkiye, Alstom Hydro/Fransa, Alstom Hydro/İspanya ve Ges Genel Elektrik/Türkiye firmalarından oluştuğu belirtilerek, çalışmaları başlatılan üç hidroelektrik santralinin 2010 ve 2011 yıllarında sırayla faaliyete geçmesinin planlandığı ifade edildi.

Verilen bilgiye göre, halihazırda 455 megavat kurulu güce sahip olan Enerjisa'nın buna ek olarak bin megavat kurulu gücünde 9 adet hidroelektrik santrali, 450 megavat kurulu gücünde Tufanbeyli Termik Santralı, 920 megavat kurulu gücünde Bandırma Doğal Gaz Santralı ve 185 megavat kurulu gücünde rüzgar santrali projeleri, planlama ve yapım aşamasında bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!