Enerjide 100 günlük eylem planı hazırlığı

Güncelleme Tarihi:

Enerjide 100 günlük eylem planı hazırlığı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

Enerji Bakanlığı, Türkiye'nin giderek artan enerji ihtiyacını karşılayabilmek için 100 günlük bir eylem planı hazırlıyor. Enerji Bakanı Cumhur Ersümer, planın devam eden projelerin bitirilmesini ve projelerin canlandırılmasını kapsadığını söyledi.

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer, bakanlığın faaliyet alanındaki projelerin hızlandırılması için 100 günlük bir eylem planı hazırlığı başlattığını açıkladı. Ersümer, Türkiye'nin enerji ihtiyacının acil bir biçimde arttığını vurgulayarak, 100 Günlük Eylem planı ile 1999 yılında önemli adımlar atmak istediklerini açıkladı.

Bakan Ersümer'in verdiği bilgiye göre, Eylem Planı ‘‘devam eden projelerin müzakerelerinin bitirilmesi ve uzun süredir aşama kaydetmemiş projelerin canlandırılması’’ olmak üzere iki ana bölümden oluşacak.

Bu çerçevede Ersümer'in ilk bakanlık döneminde ihalesi açılan, ancak uygun teklif gelmediği gerekçesiyle iptal edilen Ambarlı ve Hamitabad santrallarının ihaleleri yenilenecek. Türkiye'nin enerji ihtiyacının çok önemli bölümünü karşılayan bu iki santralın işletme hakkının devri için, alanında öne çıkmış firmaların kabul edileceği ‘ön eleme’li bir ihale açılacak.

DEVAM EDENLER

Devam eden projeler kapsamında ise DSİ programında yer alan ve çoğu ikili ülke anlaşmalarıyla protokole bağlanan toplam 22 hidroelektrik santral projesi sonuçlandırılacak.

Ersümer, 100 Günlük Eylem planı kapsamında, sözleşmeleri Danıştay'dan geçmiş elektrik dağıtım şirketleri ile işletme hakkı devri yoluyla özelleştirilecek termik santral sözleşmelerinin çok yakında imzalanacağını da kaydetti. Türkiye'nin enerjiyle birlikte parasal kaynağa da ihtiyacı olduğunu vurgulayan Ersümer, yakında gerçekleşecek bu devirlerden, toplam yaklaşık 2 milyar dolar bir kaynağın ekonomiye kazandırılacağını bildirdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!