ABD'li enerji şirketi çalışanlarına 100 bin dolar dağıttı

Güncelleme Tarihi:

ABDli enerji şirketi çalışanlarına 100 bin dolar dağıttı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2015 14:17

Bu sene Noel Baba Houston’a biraz erken geldi. Houston, Teksas merkezli enerji şirketi Hilcorp Enerji’nin 1400 çalışanını 100’er bin dolarlık primle ödüllendirdi.

Haberin Devamı

Düşük petrol fiyatları nedeniyle birçok enerji şirketinin sorun yaşadığı ve primleri dondurduğu şu günlerde 1989 yılında kurulan enerji şirketi Hilcorp’un her bir çalışanına 100 bin dolar prim vermesi oldukça dikkat çekici.

Enerjihub'da yer alan habere göre Hilcorp Enerji’nin bu kadar ciddi bir prim dağıtmasının nedeni ise 2011 yılında belirlenen “Dream 2015” (Hayal 2015) planındaki hedeflere ulaşılmış olması. Şirket bu hedefler doğrultusunda petrol üretimi, gaz ve petrol rezervlerini ve şirketin değerini ikiye katlamayı başardı. Bu başarının sonucu olarak da şirkete 2011 yılından önce girmiş olan tüm çalışanlar bu prime hak kazandılar.

Bu süper prim şirketin kurucusu ve CEO’su olan milyarder Jeffery Hildebrand’ın çalışanlarına yaptığı ilk jest değil. Bundan önce de 5 yıllık planlar kapsamında ciddi hedefler belirleyen Hildebrand, benzer bonuslarla çalışanlarını ödüllendiriyor. 2010 yılında da hedeflere ulaşıldığında çalışanlara 50 bin dolar değerinde bir otomobil ya da 35 bin dolar nakit ödenmişti.

Öte yandan bu rakamlar çok uçuk gibi gözükse de dağıtılan bonuslar şirkette dağıtılan maaşın yüzde 33’üne tekabül ediyor. Hal böyle olunca da şirketin Amerika’nın en başarılı profesyonellerini çekmesi pek de şaşırtıcı olmuyor. Fortune tarafından her yıl düzenlenen “Çalışılacak En İyi 100 Şirket” Listesinde şirket bu sene 20 sırada yer alıyor. 6 senedir Google tarafından domine edilen bu listede Hilcorp, Twitter (23.), Goldman Sachs (50.), Cisco Systems (70.) ve PwC (74.) gibi şirketleri geride bıraktı. Şirket bu şekilde bonus dağıtmaya devam ettikçe de bu listede daha da yükseklere çıkabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!