Enerji sektöründen yeni halka arz geldi

Güncelleme Tarihi:

Enerji sektöründen yeni halka arz geldi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2023 07:00

Ağaoğlu Şirketler Grubu’na bağlı Tatlıpınar Enerji, SPK’dan aldığı halka arz onayının ardından Borsa İstanbul’da “TATEN” koduyla işlem görmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Şirketin talep toplama tarihleri 10-11 Ağustos’ta gerçekleşecek. Halka arz süreci ise Vakıf Yatırım ve İnfo Yatırım eşliderliğinde kurulan konsorsiyum aracılığıyla yürütülecek. Tatlıpınar Enerji’nin 115.5 MW’lık mevcut kurulu gücüne ek olarak 79 MW güneş enerjisi santralı ve 33.6 MW rüzgâr enerjisi santralı olmak üzere hibrit kapasite artırım izni bulunuyor. Geliştirmesine başlanan bu yatırımlar da tamamlandığında Tatlıpınar Enerji’nin, 228.1 MW’lık kapasiteye ulaşması bekleniyor.

HİDROJENE ODAKLANACAK

Teknolojideki gelişmeleri yakından izlediklerini ifade eden Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Burak Kutluğ, depolama yatırımlarının gündemlerinde olduğunu ifade ederek, “Odağımızda kısa vadede yurtdışı yenilenebilir enerji projeleri geliştirmenin yanı sıra orta vadede enerji depolama ve gelecekte hidrojen olacak. Enerji sektörünün en eski oyuncularından biriyiz. 2007 yılında almaya başladığımız lisanslarla yenilenebilir enerji sektörünün ilk yatırımcıları arasında yer alıyoruz. Bugüne kadar gayrimenkul müşterilerimize kazandırdık, şimdi de borsa yatırımcısına değer yaratmayı hedefliyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!