Enerji Borsası için önemli adım

Güncelleme Tarihi:

Enerji Borsası için önemli adım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2012 13:10

Enerji Bakanı Yıldız, enerji piyasasalarının heyecanla beklediği Enerji Borsa'sı için strateji belgesi hazılandığını söyledi.

Haberin Devamı

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, enerji sektörünün heyecanla beklediği, enerji piyasasında serbestleşmeyi sağlayacak Enerji Borsa'sı için önümüzdeki ay önemli bir adım atılacağını söyledi.  Enerji Borsa'sı için önümüzdeki ay yayınlamak üzere strateji belgesi hazıladıklarını açıklayan Yıldız, "Sektörden ve sivil toplum kuruluşlarından tavsiyeleri görüşleri alıyoruz" dedi.

ICCI 18. Uluslararası Enerji ve Çevre Konferansı ve Fuarı'na katılan Yıldız, burada yaptığı açıklamalarda şunları kaydetti: “Türkiye'de şu anda 2000 tane yatırımın realize edilmiş 71 tane yatırımın şu anda hukuk tarafından durdurulduğunu söylemem lazım. Bunların önemli bir kısmı yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla alakalı yatırımlardır. Burada herhangi bir yanlışlık yok mu? Söylemlerimizi örtüştüren bir yanı yok mu? Burada bir sıkıntı var. Bunu hep beraber giderebiliyor olmamız lazım” dedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!