Endüstri tasarımcıları İstanbul'da buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Endüstri tasarımcıları İstanbulda buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

Teknoloji ile sanatın sentezi

Günümüzde endüstrinin ihtiyacı olan yeni tasarımlar aslında tüketicinin ihtiyaçları ile belirleniyor. Rekabet ortamında ileri çıkmak isteyen üreticiler, bu ihtiyaca doğru yanıt verebilmek için tasarıma önem veriyor.

Yeni tasarımın önemini kavrayan Türk tasarımcılar bugün dünya çapında başarıya imza atıyor. 11-14 Mart 1999'da düzenlenecek olan Designex Endüstriyel Tasarım Fuarı, bu gelişmeyi hedef alan, bir ulusal ve uluslararası tasarım platformu oluşturacak. Yaratıcı tasarımda Türkiye ile dünyayı biraraya getirecek olan fuar, İde Fuar organizasyonuyla Dolmabahçe Kültür Merkezi'nde yapılacak.

Sanayide uygulanmış ulusal ve uluslararası tasarım örneklerinin yer alacağı organizasyon, ‘‘Yaratıcı Tasarımda Dün-Bugün-Yarın’’ üçlemesinden hareketle tasarımda yeni ufuklar açmayı hedefliyor. Mimar Sinan Üniversitesi Endüstri Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Önder Küçükerman bu amacı ‘‘teknoloji ile sanatın sentezi’’ olarak tanımlıyor.

XXX

Fuar kapsamında ‘‘Designex 2000 Tasarım Sembolü Yarışması’’ düzenlenecek. Yarışma sonunda kazanacak eser ‘‘Designex 2000’’in sembolü olacak. Her yıl yenilecek olan yarışmada, birinciliği alan eser, bir sonraki organizasyonu simgeleyecek.

‘‘Designex 99’’ fuarında yer alacak yeni tasarım ürünleri geniş bir yelpazeye yayılıyor: Otomotiv, takı, aksesuvar, deri ürünleri, ayakkabı, kırtasiye, oyuncak, spor malzemeleri, güvenlik sistemleri, saat, gözlük, mobilya, aydınlatma, gıda endüstrisi, ambalaj, cam ve metal endüstrisi, tekstil, konfeksiyon, bilgisayar, ekolojik ürünler, elektrik, elektronik, hi-tech, ev eşyaları, yapı malzemeleri, ticari ve askeri araçlar.

Designex fuarının organizasyonunu, proje danışmanı ve koordinatör olarak MSÜ'den Prof.Dr. Önder Küçükerman, İde Fuar Yönetim Kurulu Başkanı Çiğdem Simavi, Ak's Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Nur Akgerman ve İde Fuar Genel Koordinatörü Ferda Paksoy yürütüyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!