Endonezyakemer sıkmaya kabineden başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Endonezyakemer sıkmaya kabineden başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 1997 00:00

Haberin Devamı

Endonezya Devlet Başkanı Suharto, orman yangınları ve kuraklık yüzünden ülke ekonomisinin kötüleşmesi üzerine bakanların yurtdışı seyahatlerine eşlerini götürmemelerini istedi.

Suharto, yılın son bakanlar kurulu toplantısında, 40 bakana, daha az seyahat etmeleri, ailelerini yanlarında götürmemeleri ve gereksiz harcamalardan kaçınmaları gerektiğini söyledi. Suharto, halka da, üretimi artırmak için daha çok çalışmalarını ve ithal malları satın almamalarını tavsiye etti.

Ülkede paranın değeri giderek düşerken, işsizlik ve enflasyon artıyor. Endonezya rupisi dün ABD doları karşısında yüzde 15 oranında rekor değer kaybına uğradı. Bir gün önce 6000 rupiden işlem gören Amerikan doları, dün 6200 rupiden alıcı buldu. Bunun da yerel şirketlerin borçlarını ödemek üzere Amerikan dolarına yönelmelerinden kaynaklandığı söyleniyor.

Hükümet, gelecek yıl 1 milyon ton pirinç ithal etmek gerektiğini belirtiyor. Ülkede artan fiyatlar ve muhtemel bir yiyecek kıtlığı, toplumsal ayaklanmalar çıkması korkusu yaratıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!