Endonezya, IMF'le anlaştı sıfır büyümeyi kabul etti

Güncelleme Tarihi:

Endonezya, IMFle anlaştı sıfır büyümeyi kabul etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

Uluslararası topluluğun baskılarına boyun eğen Endonezya Devlet Başkanı Suharto, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yeni bir anlaşma imzaladı. Yeni bütçe yılında sıfır büyüme ve yüzde 20 enflasyon öngören anlaşma, Endonezya açısından önemli bir adım olarak nitelendiriliyor.

IMF öncülüğündeki 40 milyar dolarlık yardım paketinde öngörülen reformların hızlı bir şekilde yerine getirilmesini öngören anlaşmanın imza töreninden sonra, Suharto, IMF İcra Direktörü Michel Camdessus'a teşekkür etti. Suharto'nun oğullarının kontrolündeki holdinglerin de arasında bulunduğu bazı monopollerin de dağıtılacağı kaydedildi.

Borsalar sakin

Asya krizinin sıkıntılarını atlatmaya başlayan dünya borsaları dün sakin bir gün geçirdi. New York Menkul Kıymetler Borsası Wall Street'te, Dow Jones endeksi, dün 52.56 puan yükselerek, 7,784.69 puana çıktı. Tokyo Borsası ulusal tatil dolayısıyla kapalıyken, diğer Asya borsalarından bazıları yükseldi, bazılarında düşüş görüldü. Endonezya'da IMF ile anlaşmanın imzalanması düşüşü engellemedi. Cakarta Borsası'nda endeks yüzde 4.3 oranında geriledi. Güney Kore'de ise, ülkenin para birimi wonun dolar karşısında ciddi ölçüde değer kazanması üzerine, Seul borsası endeksi, yüzde 6.5 oranında yükseldi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!