Endeks üstünde kısa vadeli düzeltme baskısı devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Endeks üstünde kısa vadeli düzeltme baskısı devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2001 09:00

Orta vadedeki çıkış ile birlikte kısa vadedeki düzeltme sinyalleri devam ediyor. Kısa vadede 12 bin 246 desteğine doğru çekilmeler alım yönünde kullanılabilir.

Haftanın ilk işlem gününde düşük işlem hacmi ile 12 bin 900 direncini test eden endeks ikinci seansta satışlarla geriledi ve günü 18 puanlık kayıpla 12 bin 645 puandan kapattı. Cuma günü de test edilen 12 bin 500 desteğinde alıcıların güçlü olduğu pazartesi günü de anlaşıldı. Kısa vadeli teknik göstergelerin geçen haftaki yükselişle birlikte aşırı alım bölgesine girmesinden sonra verdiği düzeltme sinyalleri ile oluşan satışlar bu seviyeye yaklaşıldıkça güç kaybediyor.

Teknik olarak kısa vadeli göstergelerdeki olumsuzluğa karşı orta vadeli göstergeler yükseliş trendini destekliyor. Cuma günü 9 günlük ortalamasını yukarı keserek al sinyali veren orta vadeli MACD göstergesi bu görüntüsünü sürdürüyor.

Buna karşılık kısa vadeli CCI, RSI ve son yükselişle birlikte aşırı alım bölgesine giren Stochastic göstergesinde güç kaybı var. indiktaörler orta vadede endeksin yükselişinin süreceğini ancak kısa vadede düzeltme veya göstergeler uygun pozisyona gelene kadar yatay hareket edilmesi ihtimalinin kuvvetli olduğunu gösteriyor.

Son kapanışını kısa, orta ve uzun vadeli hareketli ortalamalarının üstünde yapan endeksin salı günü için destek noktaları 12 bin 500, 12 bin 226 ve 11 bin 814'te. Endeksin pazartesi kapanışını satış baskılı yapması nedeniyle salı günü açılışta ilk destek noktaları test edilebilir.

Salı günü için direnç noktaları ise; 12 bin 752'deki kanal, 12 bin 900'deki trend ve 13 bin 324'teki kanal çizgileri. Bu dirençlerin yüksek işlemle geçilmesi durumunda endeks 14 bin 37'de bulunan, 20 bin 618'den başlayan orta-uzun vadeli düşüş kanalının arz çizgisinin oluşturduğu direncini test edebilir.

Kısa vadeli göstergelerdeki aşırı alımın etkisiyle düşük işlem hacmiyle desteklere doğru geri çekilmeler, orta vadeli göstergeler pozitif olduğu için alım yönünde değerlendirilebilir. 12 bin 246 desteği kısa vadede, bundan önceki çıkışın düzeltmesinde dip seviye olarak görülen 10 bin 550 seviyesi ise orta vadede stop-loss olarak kullanılmalı. (tradecnet.com)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!