Endeavor’dan dört girişimciye destek

Güncelleme Tarihi:

Endeavor’dan dört girişimciye destek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2012 00:00

ENDEAVOR Derneği, dünyanın dört bir yanından gelen işadamları ve girişimcileri 45’nci ‘Uluslararası Seçim Paneli’ (ISP) için İstanbul’da buluşturdu.

Haberin Devamı

Bugün 17 ülkede aktif olarak faaliyet gösteren Endeavor, girişimciliğin gelişmesinde küresel katkıya sahip bir dernek. Bulunduğu ülkelerde adeta girişimci avına çıkan Endeavor, seçtiği girişimcileri pek çok yönden destekliyor. Bunu kimi zaman girişimci için sağladığı küresel network (ağ), kimi zaman da sunduğu yeni iş planları, rol modelleri, doğru finansman kanallarına erişim gibi yollarla yapıyor. Girişimcilerin Endeavor deneyimi ise her yıl birkaç farklı ülkede yapılan seçim panellerinde start alıyor.

Türkiye’den iki yeni şirket

Endeavor, Türkiye’de dördüncü kez uluslararası seçim paneli düzenledi. Endeavor Türkiye ofisinin ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleşen panelde, 13 farklı ülkeden üst düzey yönetici, girişimci, lider ve yatırımcılardan oluşan 24 panelist, iki gün süren sıkı bir seçim süreciyle yeni Endeavor girişimcilerini belirledi. Girişimciler arasında iki şirketi temsilen dört girişimci yer aldı. Bunlardan biri Altuğ Acar ve Pınar Kart Acar’ın 2010 yılında kurduğu ‘Hediyemo’, diğeri Göktuğ Okan Oğuz ile Haldun Uraz’ın yine 2010 yılnda hayata geçirdiği ‘unnado.com’ oldu.

Haberin Devamı

Hediyemo, insanlara sevdiklerinin cep telefonuna, e-posta adresine veya Facebook duvarına anında hediye göndermelerini sağlayan, Türkiye ve Avrupa’da ilk, dünyada da ilkler arasında yer alan bir sosyal hediye gönderme platformu. 2011’de 800 bin TL ciro yapan şirketin 2014 hedefi ise 30 milyon lira. Unnado.com ise “private shopping” iş modeli ile kurulmuş bir online anne, bebek ve çocuk mağazası. Şirket ortakları Oğuz ve Uraz, baba olduktan sonra böyle bir sitenin önemini anladıklarını vurgularken, müşterileriyle bire bir temas kurmaya çok önem verdiklerini anlattı. Unnado.com, 2012 yılsonunda 9-10 milyon liralık ciro hedefliyor.

2 bin kişiye istihdam

ENDEAVOR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, seçim panelinin son gününde düzenlenen gala gecesinde, “Endeavor girişimcileri 2011 sonu itibari ile 290 milyon dolar ciro elde etmenin yanı sıra, 2 bin kişiye istihdam sağlıyor” dedi. İstanbul seçimlerini tamamlayan Endevor Derneği, bundan sonraki seçimleri aralıkta ABD, martta Yunanistan ve mayısta Arjantin’de yapacak. Endeavor girişimcilerin yer aldığı sektör dağılımına bakıldığında, teknoloji, tüketim malları, iş hizmetleri, sağlık hizmetleri ile finans sektörlerinin ağırlıkta olduğu görülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!