Emlak Konut hisseleri borsada

Güncelleme Tarihi:

Emlak Konut hisseleri borsada
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2010 10:02

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. hisseleri İMKB Kurumsal Ürünler Pazarı'nda işlem görmeye başladı.

Haberin Devamı

Emlak Konut'nin halka arz edilen 625 milyon lira nominal değerli B grubu hamiline yazılı payları 1 TL nominal değerli beher pay için 1,70 TL baz fiyat ve “EKGYO.E” koduyla bugünden itibaren Kurumsal Ürünler Pazarı'nda işleme açıldı.

Payların işlem sırasına gönderilecek emirlerde maksimum lot miktarı 50 bin olarak uygulanıyor.

Emlak Konut hisseleri seansın ilk dakikalarında 1,79-1,83 lira aralığında alınıp satılıyor.

Borsa derinlik kazanacak
 
Emlak Konut GYO’nun ilk işlem günü nedeniyle düzenlenen törende konuşan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar,  çok başarılı geçen bir ön ve kesin talep toplama sürecinin ardından İMKB’de işlem görmeye başladıkları günün sadece Emlak Konut GYO ve yatırımcılar için değil, Türk ekonomisi için de önemli bir viraj olduğunu belirterek, “Biz bu rekor ilgi gören halka arz işlemini sadece kendimiz için yapmadık. Emlak Konut GYO’nun halka arzı, hem yatırımcılara kazandıracak, hem borsaya derinlik katacak, hem de halkımızın kazançlı çıkacağı yeni ve büyük projelerin fitilini ateşleyecek. Halka arz işlemiyle Emlak Konut GYO’nun kasasındaki nakit değer yaklaşık1.052 milyon TL artıyor. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye’nin dört yanında modern hayatın mecbur kıldığı yeni yerleşim birimleri üreteceğiz.”
 
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ise, yoğun geçen bir halka arz sürecini başarıyla noktalamanın gururunu yaşadıklarını belirterek, “Emlak Konut GYO, güçlü mali yapısı ve başarılı projeleriyle Türk yatırımcısının yanı sıra, yabancı yatırımcı için de güven veren bir kurum olduğunu gösterdi. Yurtdışı tahsisat oranını yüzde 70’den 75’e çıkarmamız da bu ilginin sonucudur. Rekorlarla yaşadığımız halka arz süreci, hem yılın, hem de Cumhuriyet tarihinin en başarılı halka arz işlemlerinden birisi oldu. Bu nedenle bize güvenen ve gelecekteki başarılarımızın teminatı olan yatırımcılarımıza teşekkürlerimi sunmayı borç bilirim” diye konuştu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!