Emekliye promosyon ve zam oranları 2017 yılında nasıl olacak?

Güncelleme Tarihi:

Emekliye promosyon ve zam oranları 2017 yılında nasıl olacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2016 13:26

Emekliye promosyon verilip verilmeyeceği ekonomi gündemindeki yerini korurken, 2017 yılında emekliye zam oranları konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu açıklamada bulundu. 2017 yılı içerisinde emekliye yapılacak zam oranının değişiklik göstereceğini dile getiren Müezzinoğlu, emekliye promosyon için çalışmaların devam ettiği ifadesinde bulundu. İşte Bakan Müezzinoğlu'nun yaptığı açıklamalar ve detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Emekliye promosyon ve zam oranlarında yapılacak değişiklik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından gündeme alındı. Emekli maaşlarına yapılacak zam oranlarına da değinen Müezzinoğlu, maaşlarda oluşan makas farkının azalması için zam oranlarını dikkatle belirlediklerini söyledi. Emekliye promosyon konusunun ise Başbakan Yıldırım tarafından yılbaşı öncesi açıklanacağını belirtti. İşte emekliye promosyon ve zam oranları hakkında Müezzinoğlu'nun yapmış olduğu bazı açıklamalar;

"PROMOSYON MÜJDESİNİ BAŞBAKAN VERECEK"

Emeklilere ödenecek promosyon ücretleriyle ilgili açıklama yapan Bakan Müezzinoğlu, "Biz bakanlık adına kendi ölçeğimdeki çalışmaları tamamladım. Bardağın suyun yarıdan azdan yarıdan çoğa çıkartması için sayın başbakanımıza teslim ettim. Bu hafta ya da gelecek hafta sayın başbakanımız gerekli açıklamayı müjdeyi verir.

Haberin Devamı

Emeklilerimiz bizim için çok değerli bir grup ve bu anlamda da AK Parti döneminde de emeklilerimizi hep öncelikledik ve SGK işçi emeklisi aylıklarında yüzde 64, SSK tarım aylıklarında yüzde 91, BAĞ-KUR esnaf aylıklarında yüzde 154, BAĞ-KUR tarım aylıklarında yüzde 356, memur emekli aylıklarında ise yüzde 42’ye varan artışlarla emeklimizin yanında olduk, olmaya devam edeceğiz ve inşallah önümüzdeki hafta da promosyon konusunu Sayın Başbakanlığımızın ilave desteğiyle sonuçlandırma gayreti içindeyiz. Asgari ücretle ilgili görüşmelerimiz devam ediyor ve bu ay sonu itibarıyla tamamlayacağız.” diye konuştu.

EMEKLİ MAAŞLARINDAKİ FARK AZALACAK
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, farklı statülerdeki emeklilerin aylıklarına zam konusuyla ilgili soru üzerine, "Hükümetimiz dönemi, farklı statülerdeki emeklilerin aldıkları zam oranları arasındaki makasın kapandığı dönemdir. Emeklilerimizin aylıkları arasındaki makasın her dönem biraz daha kapandığını göreceksiniz." karşılığını verdi. 



BAKMADAN GEÇME!