Emeklinin bayram ikramiyesi değişmedi

Güncelleme Tarihi:

Emeklinin bayram ikramiyesi değişmedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2022 07:00

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 1.100 TL olan emekli bayram ikramiyelerinin arttırılmasının gündemlerinde olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Bilgin, “1.100 TL olarak bayram ikramiyelerinin 28-29  Nisan’da ödenmesi planlanıyor” dedi. Bilgin asgari ücrete enflasyon farkı ve memur maaşlarına eşel mobil uygulanmasının da gündemlerinde bulunmadığını açıkladı.

HİPER ENFLASYON UYARISI

TV canlı yayınına katılan Bilgin, “Bayram ikramiyelerinde artış olacak mı? sorusuna yanıt verirken, söz konusu ödemenin bir ücret değil bayram ikramiyesi olduğunu belirtti. Şu anda artırmaya dönük bir kararlarının olmadığını belirten Bilgin, “Toplam olarak baktığınızda (iki bayramda ikramiye verilmesinin) 25 milyar liralık bir maliyeti var” ifadelerini kullandı. Kabinede her zaman değerlendirme yapılabileceğini belirten Bilgin, asgari ücret ve diğer ücretlerin yeniden belirlenmesi talepleriyle ilgili de şunları söyledi: “Enflasyona ayarlı bir düzenleme asgari ücrette veya başka şeylerde bizim gündemimizde yok. Eşel mobil gibi konular (memur maaşlarında eşel mobil uygulanması) bunlar hiperenflasyona gidişi tetikler. Hiperenflasyon tehlikesini çağrıştıracak söylemlerde bulunmayı doğru bulmuyorum. Asgari ücret konusunda da böyle bir gündemimiz yok. Asgari ücrette tarihsel olarak yüzde 50’lik bir artış yaptık.”

Haberin Devamı

3600 ÇALIŞANLARI ÇOK ETKİLEMEZ

Memurların 3600 ek göstergesiyle ilgili çalışmaların mayıs ayında tamamlanacağını ve Meclis’e gönderileceğini belirten Bilgin, “Bu yılın sonunda iş biter diye düşünüyorum. Burada 4 hizmet kolu esas. Bazı statü gruplarını da toplumsal adalet duygusunu güçlendirmek için  gündeme alacağız. Mesela kamuda çalışan avukatların göstergeleri 3 bin. Benzeri gruplar var. Mesela öğretmenlere 3 bin 600 ek gösterge vereceğiz. Ama il milli eğitim müdürünün de 3 bin 600. Adalet duygusunu sağlamlaştırmak lazım. (3600 ek gösterge) Çalışanları çok fazla etkilemiyor. Ama emeklilik konumlarına yansıyor. Emekli maaşlarına da yansıyor. Ek gösterge konusunda bayram ikramiyesi maliyetine(25 milyar lira) çıkabilen maliyetler var. Ama alternatifler de var. EYT konusu da gündemimizde yok” dedi.

BEYAZ BAYRAK’I BAŞLATACAĞIZ

Sosyal güvenlik ve vergi borcu olmayan ve sendikalı olan işletmelere beyaz bayrak vereceklerini belirten Bilgin, uygulamayı bayram sonrasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katılacağı bir törenle başlatacaklarını belirtti. Bu işletmelerin belli projelerde öncelikli olacağını belirten Bilgin, bir soru üzerine AB delegasyonunun Türk çalışanlarının toplu sözleşmesini uygulamadığını belirtti. Bilgin, “Tarihsel bir dram bu. AB delegasyonunun toplu sözleşme, sendika tanımıyorum deme lüksü yok” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!