Emek Platformu toplanıyor

Güncelleme Tarihi:

Emek Platformu toplanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2001 00:00

Haberin Devamı

İşçi ve memur sendikaları ile sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu, Emek Platformu Başkanlar Kurulu, 9 Ocak Salı günü toplanacak.

Türkiye Kamu-Sen'in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek toplantıda,zorunlu tasarruf fonunda biriken paraların ve nemaların hak sahiplerine ödenmesi, memur ve emekli maaşları, asgari ücret ile iş güvencesi yasası konuları değerlendirilecek.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Resul Akay, toplantıda ağırlıklı olarak Zorunlu Tasarruf Fonu'nda biriken ana para ve nemaların hak sahiplerine ödenmesinin irdeleneceğini belirterek, fonun tasfiyesine yönelik görüşlerin değerlendirileceğini kaydetti.

Fonda biriken paraların ve nemaların hak sahiplerine ne zaman ödeneceği konusunda, bugüne kadar kamuoyuna aydınlatıcı bir açıklamanın yapılmadığını anlatan Akay, ana paralara 2000 yılında mevduatlara uygulanan faiz oranında nema uygulanmasını istediklerini söyledi.

Memur ve emekli maaşlarının günün koşullarında çok düşük kaldığını anlatan Akay, hükümetin TBMM'den aldığı yetki yasasına dayanarak, ayrım yapmadan memur maaşlarında iyileştirme yapmasını istedi.

Akay, asgari ücretin 1 Ocak'tan geçerli olmak üzere, kümülatif yüzde 27 oranında artırıldığını, 2000 yılında ise enflasyonun yüzde 39oranında gerçekleştiğini vurgulayarak, enflasyondan doğan 2 puanlık refah payı ile birlikte asgari ücretli bir işçinin yüzde 14 oranında alacaklı olduğunu kaydetti.

Akay, "Biz yeni yılda hükümete diyalog elini uzatıyoruz, gerginlik çıkartmak istemiyoruz. Hükümetin de taleplerimizi ciddiye alarak bu diyalog eline karşılık vereceğini umuyoruz. Amacımız, yeni yılda sorun çıkarmak, gerginlik yaratmak değildir. Amacımız, sorunlarımızın çözümlenmesi ve taleplerimizin karşılanmasıdır" dedi.

Emek Platformu, Türk-İş, Hak-İş, DİSK, Türkiye Kamu-Sen, KESK, Memur-Sen, TMMOB, Türkiye İşçi Emeklileri Cemiyeti, Tüm İşçi Emeklileri Derneği, Tüm Bağ-Kur Emeklileri Derneği, Türk Diş Hekimleri Birliği, Türk Eczacıları Birliği, Türk Tabipleri Birliği, Türk Veteriner Hekimleri Birliği ve TÜRMOB'dan oluşuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!