Emanet malları birbirlerine hediye ettiler

Güncelleme Tarihi:

Emanet malları birbirlerine hediye ettiler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2012 10:20

Polisler, Atatürk Havalimanı Polis Merkezi’nde, emanete alınıp gümrüğe gönderilmesi gereken eşyaları birbirlerine hediye ettiler.

Haberin Devamı

Yurtdışından İstanbul’a gelen yolcuların beraberlerinde getirdikleri eşyalardan yurda sokulmayarak el konan ürünler Polis Merkezi’nde kayboldu! Yapılan incelemede yolcuların üzerinde bulunup, tutanakla teslim alınan ve gümrüğe gönderilmesi gereken eşyaların önemli bir bölümünün yerinde olmadığı anlaşıldı. Yürütülen soruşturma sonucu iki polis memuru hakkında “kamu kurumunda hırsızlık ve hırsızlık malını kullanma” suçlamasıyla dava açıldı.

İddianamede, kadın peruğu, ipek eşarp, Iphone cep telefonu, saç tokası fotoğraf makinesi, el dokuması halı gibi eşyaların polisler tarafından yakınlarına hediye edildiği ileri sürüldü.

Daha çok “yükte hafif, pahada ağır” eşyaların kaybolduğu olay Atatürk Havalimanı Polis Merkezi’nde yaşandı. Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu’nun görevlendirmesi sonrası, anılan Polis Merkezi’nde inceleme yapıldı. Yapılan inceleme sonrası depoya bırakılan ürünlerden led tabela, Ipod MP3 çalar, binlerce tüylü saç tokası, 25 Kg’ı aşkın organik kadın saçı, fotoğraf makineleri, el dokuması halılar ve cep telefonlarının kaybolduğu rapor edildi.

Haberin Devamı

Konu ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında polis memurları Velittin O. ve Mustafa T. ‘Kamu kurumunda hırsızlık ve hırsızlık malını kullanma’ suçu ile yargılanıyor.

Kayıp Iphoneler amir ve kardeşlerinde

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Aydıner’in yürüttüğü soruşturma sonrası kayıp eşyaların izine polislerin yakınlarında ulaşıldı. Emanette olması gerekn üç Iphone marka telefonunu Grup Amiri Velittin O. ve O.'nun iki kardeşinin kullandığı belirlendi. Savcı Aydıner geçtiğimiz 14 Aralık’ta iddianamesini tamamladı ve şüpheliler hakkında dava açıldı. İddianamede tutuklu sanık Mustafa T., ‘kamu kurumunda hırsızlık’, sanık Velittin O.  ise suç eşyasını satın alma ve kullanmakla suçlandı. Soruşturma kapsamında kayıp telefonlar Velittin O. ve yakınlarının üzerinde bulunurken, tutuklu yargılanan Mustafa T.'de ise kayıp eşyanın olmadığı anlaşıldı.

“Alsam diğerleri görür”
Sanıklar hakkında Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşması geçtiğimiz 18 Ocak’da yapıldı. Her eki sanık da duruşmada suçsuz olduklarını beyan etti. Mustafa T., idari görevde olduğunu, silahsız olarak çalıştığını, yakalanan malların grup amirlerinin bilgisi dâhilinde depoya konulduğunu söyledi. Türker savunmasında “Ben gündüz çalıştığım için karakola teslim edilen eşyaları alacak olsam diğer görevli polis memurları buna engel olur. Dışarı çıkmak için 3 kapıdan geçmem gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

Mustafa bana hediye etti!
Tutuksuz sanık Velittin O. ise T.'nin kendisine bir takım eşyaları “hediye” olarak verdiğini, söz konusu eşyaları ise 3 adet Iphone cep telefonu, 5 ipek eşarp, 1 güneş gözlüğü, 1 notebook, 2 deri mont, 2 altın bilezik ve 2 adet altın set takımı ve bir adet Canon marka fotoğraf makinesi olarak sıraladı. Ancak O.'nun, oldukça pahalı olan eşyaların kendisine ‘hediye’ edilmesinde hiç mi şüphelenmediği sorusu ise akıllarda kalmaya devam ediyor.

Duruşmada Doğukan Ö. isimli bir komisere fotoğraf makinesi ve Mustafa K.'ya ise Iphone telefon hediye edildiği beyan edildi. Biri tutuklu iki polisin yargılandığı davanın bir sonraki duruşması yarın görülecek.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!