Elektrik sıkıntısına mobil santral önlemi

Güncelleme Tarihi:

Elektrik sıkıntısına mobil santral önlemi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye Elektrik Üretim-İletim A.Ş (TEAŞ) Genel Müdürü Zeki Köseoğlu, soğukların bastırmasıyla tüketimi daha da artan elektriğin üretiminde sıkıntıya düşmemek için, mevcut sisteme, çok kısa sürede kurulabilen, nisbeten küçük güçte ‘‘gezer santrallarla’’ destek verileceğini bildirdi.

Gezer santralların 60-80 mw kurulu güçte, taşınabilir santrallar olduğunu belirten Köseoğlu, üç ay içinde toplam 700-800 mw gücündeki santralların devreye sokulmasını amaçladıklarını vurguladı.

TEAŞ Genel Müdürü Zeki Köseoğlu, elektrik enerjisi arzında şu anda bir sıkıntı olmadığını, ‘‘dengede’’ gidildiğini ifade ederken, olası durumlara karşı tedbirli olmanın gereği üzerinde durdu.

Elektrikte 1990'dan sonra yeterli yatırım yapılmamasının sıkıntısını yaşadıklarını anlatan Köseoğlu, söz konusu kritik durumu aşmak için gezer santralların kullanılacağını açıkladı. Köseoğlu'nun verdiği bilgiye göre, ilk olarak hizmet alımı yoluyla sağlanacak gezer santrallar, 15 Şubat'ta kritik noktalara monte edilmeye başlanacak.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!