Elektriği kestik, parayı alamadık

Güncelleme Tarihi:

Elektriği kestik, parayı alamadık
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2013 01:12

TETAŞ Erol Evcil’in şirketi Erege’nin birikmiş borçları nedeniyle elektriğinin kesildiğini ancak atanan kayyımdan alacağını alamadığını bildirdi.

Haberin Devamı

TETAŞ, Evcil’in şirketi olan Erege’nin 31 milyon lirayı bulan borcuna rağmen bir türlü elektriğinin kesilmemesine yönelik açıklama yaptı. 15 Ocak 2013 tarihinde elektriğinin kesildiğini daha sonra kısmen ödeme yapıldığını, bunun üzerine 6 Mart’ta elektriğin yeniden açıldığının anlatıldığı açıklamada, borçların tekrar artması üzerine bu sefer 3 Mayıs 2013 tarihinde elektriğinin kesildiğini ve 29 Temmuz tarihinde de Elektrik Satış Sözleşmesi’nin TETAŞ tarafından tek taraflı feshedildiği bildirildi.

Şirketin daha sonra 12. Ağır Ceza Mahkemesince atanan denetim kayyımlarına geçtiğinin kaydedildiği açıklamada, “Borçların ödenmesi ve elektriğin açılması için, Şirket ve kayyım heyeti tarafından bugüne kadar tabi olduğumuz mevzuat yönünden tarafımızca kabul edilebilecek bir teklif getirilememiştir. Teşekkülümüz tarafından, İstanbul 12.Ağır Ceza Mahkemesi’ne alacağımızın tahsilinin şirketin mahkemece el konulan nakitlerinden karşılanmasına yönelik müteaddit defalar yazılı taleplerde bulunulmuş, ancak gerek kayyım heyeti ve gerekse şirket tarafından mahkemeye bu yönde müracaat olmamış; mahkeme talebimizi reddetmiştir. Alacaklarımızın tahsili yönünde her türlü girişim devam etmektedir” denildi. Evcil, Erege’yi 2004 yılında almış, şirket yıllarca borcunu ödememişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!