Ekonomik kriz Japon bakanı önce sarhoş, sonra da koltuğundan etti

Güncelleme Tarihi:

Ekonomik kriz Japon bakanı önce sarhoş, sonra da koltuğundan etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2009 00:00

Geçen haftasonu Roma’da düzenlenen G-7’ler Maliye ve Ekonomi Bakanları zirvesi sonrası yapılan basın toplantısında peltek konuşan, dili dolanan ve sürekli başı öne düşen Japonya Maliye Bakanı Shoichi Nakagawa, sarhoş olduğu yolundaki iddiaların ardından istifa edeceğini açıkladı.

Nakagawa, G-7 zirvesinde şarhoş olduğu iddiaları arasında, istifasının nedenini sağlık sorunları olduğunu söyledi. Nakagawa, davranışlarından dolayı Japon halkından defalarca özür diledi. Nakagawa’nın istifasının bütçenin parlementodan geçmesinin ardından gerçekleşmesi bekleniyor.

Japonya’da tepkili

Geçen hafta sonu Roma’da gerçekleşen G-7 zirvesinde Japon bakan Nakagawa’nın ’içkiyi fazla kaçırmış’ görüntüsü ülkesinde büyük tepki çekmişti. Nakawaga’nın yakın dostu eski Başbakan Yoshiro Mori, "Maalesef içkiyi sever ve G-7’ler öncesi kendisini uyarmıştım" dedi. İtalyan yetkililer ise Nakawaga’nın başına gelenlerde sorumlulukları olmadığına dair bulgu toplamaya çalışıyor.

Jetlag ve ilaç etkisi

Görgü tanıkları zirve sırasında düzenlenen iki ayrı resepsiyonda bakanın şarap içtiğini söylüyor. Nakagawa ise jetlag ve soğukalgınlığı ilaçlarının üzerine az miktarda şarap eklenince bu tablonun ortaya çıktığını, ancak sarhoş olmadığını savunuyor. Nakagawa, basın toplantısından önce bir yudumdan fazla içmediğinde ısrarlı.

YouTube’da zirvede

Nakagawa, masum olduğunu da savunsa görüntüleri YouTube’da en çok izlenenler arasına girdi. Görüntülerde bakanın rakamları karıştırdığı, başkasına yöneltilen soruları kendisineymiş gibi algıladığı, sık sık kafasının öne düştüğü görülüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!