Ekonomi'den kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2001 00:00


Haberin Devamı

Türkpetrol ve Galaxy Card işbirliği

Finansbank ve Türkpetrol tüketiciyi desteklemek amacıyla, Galaxy Card'la Türkpetrol istasyonlarından akaryakıt alanlara 2 taksitte ödeme kolaylığı sağlıyor. Ayrıca nakit, tek taksit veya 2 taksitli ödemelerde, alışveriş tutarının yüzde 1'i tüketiciye Galaxy hediye puanı olarak yansıtılacak. Galaxy Card, ayrıca Galaxy Miles kampanyası ile müşterilerine yeni bir kolaylık daha sunuyor. Galaxy Miles ile havayolu ve uçuş noktası sınırlaması olmadan, bedava uçak bileti promosyonu veriliyor.

İthal otocudan sanayiciye eleştiri

İthal Otomobilleri Türkiye Mümessilleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Mermer, Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik krizin sorumluluğunun otomobil ithalatına bağlanamayacağını bildirdi. Yüksel Mermer, Otomotiv Sanayicileri Derneği (OSD) Başkanı Ali İhsan İlkbahar'ı otomotiv ithalatına ilişkin yaptığı açıklamalar nedeniyle isim vermeden eleştirdi. Mermer, gerçekte 2000 yılı otomobil ithalatının 5 milyar dolar değil, Devlet İstatistik Enstitüsü Ocak-Ekim verilerine göre 1.9 milyar dolar olduğunu söyledi.

Vergi kimlik numarası 15.5 milyon

Vergi kimlik numarası verilenlerin sayısı 15 milyonu aştı. Vergi işlemleri ve takibinde büyük kolaylık sağlayacak olan uygulama kapsamında verilen vergi kimlik numarası sayısı 12 Mart 2001 itibariyle 15 milyon 501 bin 144'e ulaştı. Uygulamanın başlatıldığı 3 Temmuz 1995'de 4 milyon 839 bin 558 kişiye numara verilmişti. Bu tarihten 1998 sonuna kadar olan dönemde 5 milyon 394 bin 110 vergi kimlik numarası verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!