Ekonomiden kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2001 00:00


Haberin Devamı

Osmanlı Bankası'nın sermayesi 165 trilyon

Osmanlı Bankası, 2000 yılında 125 trilyon lira olan sermayesini, yüzde 32 oranında artırarak, 165 trilyon liraya yükselteceğini açıkladı. Osmanlı Bankası'nın aktif büyüklüğü, geçen yıla göre yüzde 57 oranında artarak 2.2 katrilyona yükseldi. Bankanın 2000 yılı sonu itibariyle brüt kárı 39 trilyon, net kárı ise 20 trilyon 550 milyar lira olarak gerçekleşti. Bankanın 1999 yılında 648 trilyon lira olan mevduatları yüzde 54 oranında artarak 1 katrilyon, 325 trilyon olan kredileri yüzde 129'luk genişlemeyle 745 trilyona, özkaynakları ise 197 trilyon liraya çıktı.

HSCB Grubu'nun kárı 10.3 milyar dolar

Merkezi Londra'da bulunan, dünyada 79 ülkede, 6 bin 500'ün üzerinde ofisi ve 150 binden fazla çalışanı bulunan HSCB Grubu, 2000 yılındaki vergi öncesi kárını, yüzde 28'lik artışla, 10.3 milyar dolar olarak açıkladı. HSCB Grup Başkanı Sir John Bond, ‘‘Organik büyüme ve satın alınan şirketlerin gruba entegrasyonu 2000 yılına damgasını vurdu’’ dedi. Bond, 2001 yılında bireysel müşterileri için en az 10 ülkede daha internet bankacılığı hizmetlerini genişleteceklerini, İngiltere, ABD, Kanad ve Hong Kong'da ticari internet bankacılığı hizmeti vermeye başlayacaklarını söyledi.

Coşkun'a yanıt Mekke'den geldi

Hac Organizasyonu ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, Fazilet Parti İstanbul Milletvekili Ali Coşkun'un Diyanet Vakfı ile ilgili açıklamalarına Mekke'den cevap verdi. Mehmet Nuri Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, şu görüşlere yer verdi: ‘‘Coşkun'un yaptığı açıklama, sanırım yanlış bir bilgilendirme sonucu olmuştur. Benim bireysel olarak bugüne kadar ne Ali Coşkun'la, ne de İhlas Finans'ın sahibi Enver Ören'le bir temasım olmamıştır. Sözkonusu ortaklık, Diyanet Vakfı'nın 1995 yılında Mütevelli heyeti tarafından alınan bir karar doğrultusunda gerçekleştirilmiştir. Ben kesinlikle böyle bir görüşme yapmadım.’’

Çarşı'nın 2000 yılı kárı 698 milyar lira

Boyner Holding bünyesindeki Çarşı Büyük Mağazacılık, 2000 yılında 698.1 milyar lira net kár ettiğini açıkladı. Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) verilen bilgiye göre Çarşı, kayıtlı sermaye tavanını da 5 milyon dolardan 25 milyon dolara yükseltti. Brüt satışları 1999 yılına göre yüzde 65 oranında artarak 140.3 trilyon liraya ulaşan Çarşı'nın, brüt kárı ise yüzde 65 gelişmeyle 47.7 trilyon liraya yükseldi.

J.Walter/Thompson'a yeni başkan

Türkiye'nin en eski reklam ajanslarından Manajans/Thompson'un uluslararası ortağı ve dünyanın dördüncü büyük reklam ajansı J.Walter Thompson Worldwide'ın yeni başkanı Peter Schweitzer oldu. Schweitzer, 137 yıllık geçmişe sahip ajansın sekizinci başkanı. J.Walter Thompson Worldwide'ın 1997'den beri başkanı olan Chris Jones, sağlık problemleri nedeniyle görevinden ayrılmıştı.

Aygaz’da yeni atamalar

LPG sektöründe faaliyet gösteren Aygaz yönetiminde yeni atamalar yapıldı. Aygaz Pazarlama'dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı'na Fikret Ellibeşoğlu, Lojistikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı'na Metin A.Kubat ve Üretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı'na Cemal Kirkit getirildi. Yeni atanan genel müdür yardımcılarından Ellibeşoğlu daha önce Aygaz'da Lojistik Genel Müdür Yardımcılığı, Kubat Tüplügaz Pazarlama Müdürlüğü, Kirkit ise Gazal'ın üretimden sorumlu Genel Müdür yardımcılığı görevini sürdürüyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!