Ekonomideki düzelme sinyalleri ücretlere yansımadı

Güncelleme Tarihi:

Ekonomideki düzelme sinyalleri ücretlere yansımadı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2010 13:25

İş ve insan kaynakları sitesi Yenibiris.com'un düzenlediği anketin sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 46'sının ücretine hiç zam yapılmadı.

Yenibiris.com'un, 2010 yılının zam oranlarını araştırdığı ve site üzerinden 11 bin 776 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen anket, zam almak konusunda umutsuz olduğunu ifade eden çalışanların haklılığını gösterdi.

Anket katılımcılarının yaklaşık yüzde 46'sı, “Ücretinize ne kadar zam yapıldı?” sorusuna, “Hiç zam almadım” karşılığını verdi. Aldığı zam oranının “yüzde 5–10 arası” olduğunu belirtenler yüzde 33, “yüzde 10–15 arası” olduğunu belirtenler yüzde 4, “yüzde 15–20 arası” olduğunu belirtenler yüzde 2 iken, yüzde 20'nin üzerinde zam alanların oranı yüzde 5'te kaldı.

Yenibiris.com Genel Müdürü Deniz Ceylan Kılıçlıoğlu, anket sonuçlarına ilişkin değerlendirmesinde, son aylarda istihdam piyasasının hareketlendiğini gözlemlediklerini ifade ederek, “Ancak bu hareketin ücretlere artış olarak yansımasında şirketler hala temkinli davranıyor” dedi.

Yılın başında hiç artış yapmayan veya çalışanın beklediği oranda artış yapamayan işletmelerin bir kısmının, piyasanın durumuna göre yılın ikinci yarısında tekrar bu oranları gözden geçirebileceğine işaret eden Kılıçlıoğlu, çalışanların performansının artışlarda rol oynayacağını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!