Ekonomi Bakanı Çağlayan’dan Hyundai Assan’a: 200 bin yetmez 300 bin olsun

Güncelleme Tarihi:

Ekonomi Bakanı Çağlayan’dan Hyundai Assan’a: 200 bin yetmez 300 bin olsun
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2013 01:33

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 1.2 milyar TL yatırımla İzmit’te yeni i10 üretimine başlayan Hyundai Assan’a seslendi: “Böyle mükemmel bir fabrikanın, 200 bin kapasitesini 300 bine çıkarmasını özellikle rica ediyorum”.

Haberin Devamı

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ihracatın lokomotifi olan otomotiv sektörüne özel önem ve destek verdiklerini belirterek, bu desteklerini sürdüreceklerini söyledi. Çağlayan, Hyundai Assan İzmit Fabrikası’nda 1.2 milyar TL yatırımla üretilen yeni i10 (Ay-ten) modelinin banttan inişi dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Hyundai’ye ve bütün iş adamlarına teşekkür ederek, yatırımların devam etmesini arzuladıklarını söyldedi.

TÜRK MARKA OLDU


Hükümetin, sanayicilere destek verdiğini vurgulayan Çağlayan, “Allah’a şükürler olsun ki öyle bir hükümet anlayışına sahibiz ki öyle bir Başbakana sahibiz ki, her fırsatta ülkemizde taş üstüne taş koyan, bu ülkede yatırım yapan herkesin başımızın üstünde yeri olduğunu söylüyoruz” diye konuştu. Bakan Çağlayan, Hyundai’nin artık Türkiye’nin bir markası haline geldiğini dile getirerek, Türk halkının kendi malı, markası ve kendi adı gibi benimsediği Hyundai’den daha fazla ve daha farklı yatırımlar beklediklerini vurguladı.

KÖKÜ MODERNİTE


Yeni model için belirlenen 200 bin kapasitesinin önemli olduğuna dikkati çeken Çağlayan, “Hyundai’nin, Assan’ın ve böyle mükemmel bir fabrikanın, 200 bin kapasitesini 300 bine çıkarmasını özellikle rica ediyorum. Bu konuda her türlü imkan var. Sizler zaten Türkiye’ye gelirken, Türkiye’nin lojistiğine, genç nüfusuna, iş gücünün niteliğine ve diğer taraftan da Türkiye’nin kendi iç dinamik pazarına ve dünyaya bağlantısına bakarak geldiniz. Hyundai, bu başarıyı kolay elde etmedi” şeklinde konuştu. Bakan Çağlayan, Hyundai kelimesinin kök olarak moderniteden gelen bir kavram olduğuna işaret ederek, 47 yıl önce kurulmuş bir fabrikanın dünyada bu kadar çabuk marka olmasının altından yatan başarının, Hyundai ailesinin önemli çalışmaları olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Yeni i10 tamam 3’üncü model yolda

HYUNDAI, Assan İzmit Fabrikası’nın yıllık üretim kapasitesini 200 bin adede çıkaran yeni yatırım tamamlandı. Yan sanayi ile birlikte 1.2 milyar TL tutarında gerçekleşen yatırım sayesinde 2 bin 700 kişiye ek istihdam yaratılacak ve Kocaeli ile Türkiye ekonomisine büyük bir katkı sağlanmış olacak. Hyundai Motor Company Başkan Yardımcısı Eui-Sun Chung, “Hyundai Assan, Avrupa için stratejik öneme sahip olan yeni nesil i10’un tek üretim merkezi olacak. Dünyanın en kaliteli araçlarını üretmeye devam etmek için Hyundai Assan’daki yatırımlarımızı artıracağız” dedi. Hyundai Assan İzmit Fabrikası’nda 2010 yılından bu yana üretilen i20 modelinin yanında üretilmeye başlanan Yeni i10 ile birlikte, toplam üretimin yüzde 90’dan fazlası öncelikle Avrupa olmak üzere 30’un üstünde ülkeye ihraç edilecek. Önümüzdeki yıl Hyundai Assan İzmit Fabrikası’nda üç vardiyalı üretime geçilecek ve hatlarda yeni bir modelin daha üretimi gerçekleştirilecek. Bu sayede Hyundai Assan’ın Avrupa’daki gücü daha da artırılmış olacak ve Avrupa için stratejik modellerin üretim üssü haline gelecek. Üçüncü modelin B sınıfında SUV olması bekleniyor.

Otomotiv sektöründeki iş fırsatları için tıklayın!

BAKMADAN GEÇME!