Dolar 3.37'nin altını test etti

Güncelleme Tarihi:

Dolar 3.37nin altını test etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2016 09:30

Yeni haftaya 3.38 sınırında başlayan dolar/TL, EKK'ın yarın yeniden kur gündemi ile toplanacağı haberinin ardından kademeli olarak 3.37'nin altını test etti.

Haberin Devamı

Dolar/TL Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun (EKK) yarın yeniden kur gündemi ile toplanacağı haberi ardından 3.3815'ten kademeli olarak gerileyerek 3.37'nin altını test etti. Kur, saat 17.22 itibari ile bankalararsı piyasada 3.3730 seviyesinden işlem gördü.

Başbakanlık Kaynakları'ndan edinilen bilgiye göre Cuma günü döviz kurunda yaşanan yükselişin değerlendirildiği EKK ardından yarın saat 13.30'da bir EKK toplantısı daha gerçekleştirilecek.

GEREKEN TEDBİRLERİN ALINACAĞI BELİRTİLMİŞTİ

EKK, Cuma günü de Yıldırım başkanlığında, ilgili bakanlar ve üst düzey ekonomi bürokratlarının katılımıyla bir toplantı gerçekleştirmiş, toplantı sonrasında Başbakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, Merkez Bankası'nın (TCMB) ekonomik gelişmeleri yakından takip etmekte olduğu ve fiyat istikrarı konusunda gereken tedbirleri alacağı belirtilmişti.

Haberin Devamı

Cuma günü 3.4080 ile tarihi zirvesini gören kur bugün 3.3815 civarında işlem görürken EKK'nın yeniden toplanacağı haberinin ardından ise 3.37'nin altını test etti.

25 BAZ PUANLIK FAİZ ARTIŞI BEKLENİYOR

EKK öncesi yapılan ankete göre, TCMB'nin Kasım ayı PPK toplantısında, TL'deki sert değer kayıpları ardından ekonomistlerin yarısı sadeleşme adımını tamamlamak adına politika faizinde 25 baz puanlık "teknik" bir artış yapılacağını öngörüyordu.

Oyak Yatırım Başekonomisi Mehmet Besimoğlu, EKK açıklamasının ardından TCMB'nin bu hafta bir faiz adımı atacağına yönelik beklentileri kuvvetlendirdiğini söyledi.

Uzun zamandır ilk kez bir politika faizi artışı anket beklentilerine girerken, analistler bu artış olasılığının fonlama politikası düşünüldüğünde piyasalarda büyük bir değişiklik anlamına gelmeyebileceğini hatta "gerekirse faiz artışı yapabilirim mesajı dışında" bir etki beklenmemesi gerektiğini söylediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!