Ekiz Kimya’nın kurucusu vefat etti

Güncelleme Tarihi:

Ekiz Kimya’nın kurucusu vefat etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2018 12:01

İzmir'in önde gelen iş adamlarından Ekiz Kimya Sanayi Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Ekiz, dün sabaha karşı vefat etti.

Haberin Devamı

ŞİRKETTEN Kamuoyu Aydınlatma Platformu (KAP)'na yapılan açıklamada ''Şirketimizin Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Muhittin EKİZ'i  06.08.2018 tarihinde kaybettik. Ailesi ve Ekiz Kimya Sanayi Ve Ticaret A.Ş. çalışanları adına bu acı kaybın derin üzüntüsünü tüm kamuoyu ile paylaşırız'' denildi.

TİCARETE ERKEN ATILDI

İş hayatına henüz küçük yaşlarda adım atan Ekiz, 1950-79 yılları arası zeytinyağı ticareti ile uğraşmış ve şirketi Türkiye'nin önemli firmalarından biri haline getirmeyi başarmıştı. Zeytinyağı dışında sabun sanayinde de üretimde bulundu.

Ekiz Kimya’nın kurucusu vefat etti

GÖZTEPE’DE OYNADI

Bir dönem Göztepe Spor Kulübü'nde de genel kaptanlık ve başkanlık yapan Muhittin Ekiz, 1960'lı yılların efsane kadrosunda yer almıştı. Göztepe'nin, o dönem adı Fuar Şehirleri Kupası olan Uefa Avrupa Ligi'nde, çeyrek ve yarı final oynadığı kadroda genel kaptanlık yapan Ekiz, aynı zamanda takımın As Başkanlığı görevini de üstlenmişti. Hatta bu dönem anlatılan olaylardan biri de kupada Göztepe'nin Alsancak Stadı'nda, Atletico Madrid'i 3-0 yenerek elediği maçta heyecandan bayıldığıdır.

Haberin Devamı

Ekiz'in cenazesi bugün  Alsancak Hocazade Camii’nde kılınacak ikindi namazı sonrası Işıkkent Mezarlığı’na defnedilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!