EFT ne zaman hesaba geçer? İşte EFT saatleri 2022

Güncelleme Tarihi:

EFT ne zaman hesaba geçer İşte EFT saatleri 2022
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2022 09:30

EFT (Elektronik Fon Transferi), gün içinde sık sık kullanılan bankacılık işlemlerinden biri. Kişiler, EFT ile karşı tarafın hesabına para gönderebiliyor ve bu para birkaç dakika içinde ulaşıyor. Ancak her bankanın EFT saati farklı olabilir. Peki EFT ne zaman hesaba geçer? İşte EFT saatleri 2022

Haberin Devamı

EFT işlemi yani Elektronik Fon Transferi, farklı bankalar arası yapılan para aktarım işlemidir. EFT ile karşı tarafa aktarılan para mesai saatleri içinde kişiye ulaşır. Ancak her bankanın işlem saati farklılık göstermektedir. İşte konuyla ilgili detaylar...

EFT NE ZAMAN HESABA GEÇER?

EFT işleminde paranın hesaba geçmesi banka yoğunluğuna göre değişmekle birlikte 10-15 dakika kadar bir sürede tamamlanabiliyor.

EFT SAATLERİ 2022

Türkiye genelinde EFT işlemi 09:00 ila 17:00 saatleri arasında yapılabiliyor. Ancak her bankanın kendi uygulamasına göre bu süre değişiklik gösterebilir. Ayrıca hafta sonu ve resmi tatillerde para transfer işlemi yapılamaz. Hafta sonu ve tatil günlerinde yapılan EFT talimatları işlemi takip eden ilk iş gününe hesaba ulaşır.

Haberin Devamı

Merkez Bankası'nın Sürekli Transferi kısacası FAST işlemi ile belli bir limite kadar EFT yapılabiliyor. Aynı banka içerisinde mobil bankacılık ya da internet bankacılığı üzerinden 7/24 gerçekleştirilebiliyor.

 

BAKMADAN GEÇME!