Eczacıbaşı sperm kalitesini artıracak

Güncelleme Tarihi:

Eczacıbaşı sperm kalitesini artıracak
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 09, 2009 14:40

Eczacıbaşı İlaç Genel Müdürü Ayşe Özger ile dün başlayan röportaj devam ediyor. <1+>Özel röportaj

Haberin Devamı

I. Bölüm: Krizde erkekler önce saçlardan vazgeçti

- En çok hangi ürünler satılıyor?

En çok multivitamin ve minareller satılıyor. Bunun yanında hafıza destekleri ve antioksidanların satışı da giderek artıyor.

- Zayıflama ürünlerine ilgi nasıl?

Zayıflama ile ilgili ürünler çok ilgi görüyor ama burada şöyle bir algı var: Ben oturayım, yiyeyim, ondan sonra da birşey içeyim ve bu beni zayıflatsın...

Bu bir bütün, yaşam tarzı. Eğer gerçekten bir ürünle birlikte spor yapıyorlarsa, daha iyi besleniyorlarsa, yaşam tarzlarında daha az yağlı yemek gibi değişiklikler yapıyorlar bir ürün kullanmak zayıflama çabalarını destekliyor.

Fakat sadece tek bir ürün kullanıp da zayıflamak gibi birşey yok. Ufukta da gözükmüyor.

- Sizin özel önem vereceğiniz bir alan olacak mı?

Haberin Devamı

Biz çocuk ürünlerine çok önem veriyoruz. Tamamen naturel ve doğal bebek çocuk bakım ürünleri serisi çıkardık.

- Biraz zayıf bir sektör galiba o Türkiye'de?

Evet çok zayıf. Çok önemli oyuncular var ama daha çok şampuan gibi ürünler var piyasada.

- Siz?

Çok farklı ürünler var. Mesela Sardunya ekilir yazlık yerlerde. Sivrisineği kovar o bitki. Veya arapsaçı. Belli kokularla sivrisinekler arasında bir ilişki var. Biz de bu tip ürünler yanında sakinleştirici ve ferahlatıcı spreyler, hoş koku veren ama asla suni bişey içermeyen ürünler, çocuğu susuz yıkayabileceğiniz köpükler, bebek masaj ürünleri gibi doğal ürünler serisi getirdik.

Eren GÃœLER YAZIYOR

Bebekler 3 aydan itibaren ne kadar kimyasal içermeyen ürünlerle beraber büyürlerse o kadar mutlu olacaklarını düşünüyorum.

- Kriz bu pazarı etkilemez mi?

Kriz olsun ekonomik sıkıntı olsun insanlar kendilerinden çok kesiyorlar ama çocuklarından kesmiyorlar.

- Fiyatlar?

Organik tarım yüksek maliyetli olduğu için biraz yüksek tabii. Kimyasallarda maliyetleri düşürebiliyorsunuz ama bu ürünler doğal olduğu için teknolojisi de özel oluyor.

- Fiyatlar inmez mi?

Ben 10 senedir dünyda ve Türkiye'de herhangi bir fiyat düşüşü görmedim. Organik ürünler pahalı ürünlerdir, daha az üretilir ve daha pahalı olur.

Haberin Devamı

- Çocuk ürünleri pazarından başka yoğunlaşacağınız bir alan olacak mı?

Cilt pazarına da özel önem vereceğiz. Zayıflamaya bu yıl değil ama 2010'da ağırlık vereceğiz. Ayrıca beslenme desteklerine de önem vereceğiz. Zaten Sigma Tau ile yaptığımız anlaşma da onun bir parçası.

- Herkes vitamin almalı mı?

Yok hayır, herkes için gerek yok. Eğer kişiler yaşlarına göre gerekli vitamin ve mineralleri beslenme yolu ile tam olarak aldığınızı düşünüyorsa ayrıca vitamine gerek yok. Ama dengeli ve iyi beslenmediğiniz fikrindeydeniz o zaman vitamin ve mineral desteği gerekir.

Örneğin C vitamini çok hayati bir vitamin ama artık bardak bardak portakal suyu greyfurt suyu içemiyoruz ki... Tazesini içemiyoruz bir defa. Dalından koparılıp da gelmiyor önümüze.

Haberin Devamı

- Mesela bir ara herkes antioksidan alsın gibi birşey vardı...

Ben alıyorum. Ama ömür boyu mu almalı arada mola mı vermeli, yaş kaçken almalı, bu gerçekten organizmanın hayatiyeti ile ilgili bir konu. Çok arzu ederim doktorlar bu konuda halkı bilinçlendirici konuşmalar yapsın, biz de yönetmelikler düzeltilince bununla ilgili aydınlatıcı açıklamalar yapma şansına kavuşalım.

- En çok satan ürün hangisi?

Adet olarak Vicks Vaporap satıyoruz. Hani o bildiğimiz, anneannelerimizden annelerimizen gelen markamız. Halka tanıtmamız yasak olmasına rağmen en çok satan markamız o.

- Yeni ürünler getirecek misiniz?

Sigma Tau ile getirdiÄŸimiz yeni ürünler var. Mesela Proxit dediÄŸimiz erkeklerin sperm kalitesini artıran ürünün Türkiye'de çok ilgi göreceÄŸini düşünüyoruz. Yapılan tüm araÅŸtırmalar, bebekleri olmayan çiftlerde sorun erkekteyse en önemli problemin sperm kalitesindeki eksiklik olduÄŸunu ortaya koyuyor. Herhalde çocuk olmamasının ne olduÄŸunu çocuÄŸu olmayanlar bilir. Bu bizce çok önemli bir pazar ve bu üründen  çok ümitliyim.Â

- BaÅŸka?

Haberin Devamı

Bir diğeri de çok özel bir teknoloji ile üretilmiş hafıza destekleyici bir ürün. Bunu kendi markamızla çıkacağız. Avustralya'da üretiliyor ve hem üretim tarzı hem de etki mekanizması ürünün en büyük özellikleri.

Hafıza çok önemli bir sorun. Çok bilgi var ve yenilerine yer açmak gerekiyor.

- Ülkelere göre öne çıkan ürünler var mı?

Japonya vitamin minerallerle desteklenmiş enerji içeceklerinde açık ara önde. ABD'de zayıflama ve mide ile ilgili, hazımsızlık ve gaz ürünleri ve  vitaminler çok gidiyor. Avrupa'da çok belirgin bir ayrım yok ama bitkisel ürün pazarına çok meyilli. Orada iklimden kaynaklı soğuk algınlığı pazarı çok büyük. Soğuk ve öksürük pazarı her sene büyüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!