Eczacıbaşı gözünü Avrupa'ya dikti

Güncelleme Tarihi:

Eczacıbaşı gözünü Avrupaya dikti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 1997 00:00

Haberin Devamı

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, grup şirketlerinden İpek Kağıt'ın aldığı ‘‘Başarı Ödülü’’ün sevincini dün fabrikada işçilerle paylaştı. Eczacıbaşı, ‘‘Hedefimiz 2000 yılında Avrupa Kalite Ödülü’’ dedi.

TÜSİAD-KalDer tarafından bu yıl ilk kez verilen Başarı Ödülü'nün sahibi Eczacıbaşı Topluluğu şirketlerinden İpek Kağıt'da dün bir bayram havası esti. Büyük Ödülü az bir puan farkıyla Arçelik'e kaptırdığı için biraz buruk bir sevinç yaşayan İpek Kağıt işçilerinin moralini, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı'nın konuşması yerine getirdi. Eczacıbaşı Topluluğu, ‘‘Başarı Ödülü’’nün sevincini, İpek Kağıt’ın 350 çalışanına birer Cumhuriyet Altını hediye ederek paylaştı.

Dün sabah Karamürsel'deki fabrikada düzenlenen törende, İpek Kağıt Genel Müdürü Baki Gökçümen ‘‘Başarı Ödülü’’nü, ‘‘Eczacıbaşı'nda kalitenin mimarı’’ olarak Holding'in Tüketim Ürünleri Grubu Koordinatörü Erdal Karamercan'a verdi. Erdal Karamercan da ödülü, sendika işyeri baştemsilcisi Halil Uygun'a teslim etti.

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, ‘‘Ankara'nın toplam kaliteye ihtiyacı var’’ dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Yalım Erez'in toplam kalite uygulaması yolundaki çalışmalarını büyşük sevinçle karşıladıklarını belirterek, şunları söyledi:

‘‘ Bu anlayışın sadece ticari ve sanayi kuruluşlarda değil, her türlü kurumda, herkesin kendi yaşamında uygulaması gereken bazı ilkeleri içeriyor. Bu nedenle siyasetçilerimizin bu konuya ilgi duymaları fevkalade sevindirici. Ankara'nın toplam kaliteye ihtiyacı var.’’

Eczacıbaşı, bu yıl ilk kez verilen Başarı Ödülü'nü İpek Kağıt'ın almasından gurur duyduklarını belirterek, şöyle devam etti: ‘‘Başarı Ödülü'nü herhangi bir ikincilik ödülü olarak algılamayalım. Birinci gelen kuruluşun da Türk özel sektörünün en büyük kuruluşu Arçelik olduğunu unutmayalım. Arçelik ve Koç Topluluğu'nu en içten dileklerimle kutluyorum. Büyük Ödülü Arçelik ‘in alması, İpek Kağıt'ın başarısını küçültmez, tam tersine daha da büyütür. TÜSİAD-KalDer Kalite Ödülü benim Yönetim Kurulu Başkanlığım dönemimde oluşturuldu. Ödülün bugün geldiği düzey benim için çok büyük bir onur. Bu onur, İpek Kağıt'ın getirdiği onurla birleşiyor. İpek Kağıt'ın kapasitesi, 80 milyon dolarlık yeni yatırım sonrasında 35 bin tondan 50 bin tona çıkacak. İpek Kağıt artık her anlamda Avrupa'nın en iyisi olarak ortaya çıkıyor. Bütünsel kalite içinde artık 2000 yılında İpek Kağıt'ın hedefi Avrupa Kalite Ödülü olmalıdır.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!