Ecevit'e Köykent desteği

Güncelleme Tarihi:

Ecevite Köykent desteği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2002 01:52

Dünya Bankası'nın Avrupa ve Orta Asya'dan sorumlu Başkan Yardımcısı Johannes Linn, Türkiye'ye verilecek kamu ve mali sektör uyum kredisini görüşmek üzere 15 Mart'ta toplanması beklenen İcra kurulunun ‘bahar aylarının son dönemlerinde’ toplanacağını söyledi.

Linn, toplantı öncesi Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş ile, son birkaç adımın tamamlanması konusunu görüşeceklerini bildirdi.

Başbakan Bülent Ecevit ile görüşmesinden sonra bir açıklama yapan Linn, görüşmede Başbakan'ın da şahsen ilgi duyduğu Köykent projesi ve depremin ele alındığını söyledi. Yoksul köylerin birleştirilerek, karşılıklı işbirliği içinde yardımlaşmasını öngören projeye bankanın da destek verme kararı aldığını ifade eden Linn, ‘‘Projeyi bu yıl içinde yönetim kuruluna götürmeyi düşünüyoruz’’ dedi.

Başbakan Ecevit'e, Dünya Bankası Başkanı James Wolfenson'un son Afyon depremi nedeniyle duyduğu üzüntü ve taziye mesajlarını da ilettiğini belirten Linn, bu çerçevede benzer depremlerde önlemlerin alınması konusunda gerekli desteği vereceklerini belirttiğini ifade etti. Linn, bir soru üzerine, Dünya Bankası'nın vereceği kredinin 5 milyardan 6.2 milyara çıkarıldığını, ancak yeni bir arttırma gerek görülmediğini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!