Ecevit yerli otocuların konuğu

Güncelleme Tarihi:

Ecevit yerli otocuların konuğu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Lüks ithalotomobil yerine yerli bir markayı makam aracı tercih ederek dikkatleri üzerine toplayan Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit, Otomotiv Sanayii Derneği'nin yarın yapılacak Genel Kurul Toplantısı'na davet edildi.

Yerli otomobil üreticilerini aynı çatı altında toplayan Otomotiv Sanayii Derneği'nin yöneticileri, yerli bir otomobili makam aracı olarak seçen Ecevit'i toplantılarına davet ederek, topluma da yerli otomobil kullanımı konusunda mesaj vermeyi hedefliyorlar.

Ecevit, Başbakan Yardımcısı olduktan sonra kendisine tahsis edilen Mercedes otomobile binmemiş ve partisine ait bir Kartal otomobili makam aracı olarak kullanmıştı. Ecevit, daha sonra zırhlı bir Tempra'yı makam otomobili olarak almıştı.

OSD'nin 24'üncü Olağan Genel Kurul toplantısı yarın yapılacak. Toplantıda, 1997 yılı içinde kalite ve teslimat güvenirliliği, teknoloji geliştirmedeki işbirliği ile uygun fiyat yönünden başarılı olan yan sanayi firmalarıyla, başarılı ihracat yapan ana sanayii firmalarına ödül verilecek.

Delphi Packard Elektrik Sistemleri, İstanbul Motor Piston, Kale Oto Radyatör, Lucas Elektrik, Supsan Motor Supapları şirketlerine OSD Yan Sanayii Başarı Ödülü, 50 milyon doların üzerinde ihracat yapan Mercedes Benz Türk, Tofaş ve Oyak Renault firmalarına ise OSD İhracat Başarı Ödülü olan altın plaket verilecek. 31 milyon dolar ihracat yapan Otoyol Sanayii ise altın madalya ile ödüllendirilecek.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!