Ecevit: Emeklilikte zorlamayı bana bildirin

Güncelleme Tarihi:

Ecevit: Emeklilikte zorlamayı bana bildirin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2001 02:15

Başbakan Bülent Ecevit, kamuda tasarruf amacıyla süresi dolanların emekli edilmesi konusunda zorlama olmayacağı konusunda sendika başkanlarına söz verdi.

Ecevit, dün akşam saatlerinde Türk-İş Başkanı Bayram Meral, Hak-İş Başkanı Salim Uslu ve DİSK Başkanı Süleyman Çelebi'yi kabul etti. Sendika başkanları Ecevit'ten tasarruf genelgesinin kaldırılmasını istedi. Ecevit bunun üzerine, ‘‘Emeklilik konusunda zorlama olmayacağını açıkladım. Eğer bu konuda bir zorlama olursa, bana bildirin’’ dedi.

Meral görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, Ecevit ile görüşmesinde Tasarrufu Teşvik Fonu'nda biriken paraların da ele alındığını belirtti. Devlet Bakanı Şuayip Üşenmez'in, ‘‘Tasarrufu Teşvik Fonu’nda biriken paraların ödenmesi yerine arsa verilmesi’’ yönündeki projesini anımsatan Meral, bunun ‘‘mümkün olamayacağını’’ bildirdi.

Meral, faizlere bütçeden 42 katrilyon liranın ayrıldığını, çalışanlara ödenecek paranın ise 10 katrilyon civarında olduğunu anımsattı. Meral, şöyle konuştu: ‘‘Bu para nakden ödenirse bunun KDV yoluyla büyük bir bölümünün geri dönmesi söz konusudur. Nakde sahip olan kişi isterse arsa alır isterse başka türlü değerlendirir. Büyük bir ihtimalle çalışanlarla hükümet arasında bir komisyon oluşabilecektir. Bazı alternatifler ortaya konulacaktır.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!