e-kolay'a alışan hayattan çok daha fazlasını bekliyor

Güncelleme Tarihi:

e-kolaya alışan hayattan çok  daha fazlasını bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2002 01:42

Doğan Online (DOL) bünyesindeki e-kolay, Türkiye'de internet kullanıcılarının beklentilerinde radikal değişiklikler yarattı. Son günlerde yeni reklam kampanyası ile dikkat çeken şirket, yeni ürünleri ile değişen müşteri beklentilerini eksiksiz karşılamayı hedefliyor.

Yeni uygulamalarla, günlük hayatın ayrılmaz bir parçası haline gelen internette, değişen beklentilere yine Doğan Online (DOL) bütnyesindeki e-kolay cevap veriyor. DOL, 21 Nisan'da başlattığı yeni kampanyasıyla piyasaya sürdüğü ‘‘e-kolay erişim paketi’’ ile tüketicide değişen beklentileri eksiksiz karşılamayı hedefliyor.

İnternetin insanları, buna bağlı olarak da tüketici davranışlarını ve beklentilerini değiştirdiğini belirten DOL CEO'su Tamer Özmen, artık her istediğinni anında gerçekleşmesini bekleyen bir kullanıcı profilinin oluştuğunu söyledi. e-kolay'un hedeflerinden birinin bu tip müşterileri memnun etmek olduğunu belirten Özmen, ‘‘İnternet kolaylıklarına alışmış bir insanın bu yolla kendine daha fazla zaman ayırabilmesi, onun beklentilerini arttırıyor’’ dedi. Özmen, bu nedenle, yeni e-kolay internet erişim paketinde dünya standartlarında rakipsiz ürünler sunduklarını belirtti.

Özmen, şöyle devam etti:

‘‘Kullanıcılardan çok olumlu tepkiler alan yeni kampanyada, yalnızca ‘dial-up' bağlantı fiyatı ödendiği halde ek olarak kullanıcıya sunulan ‘e-kolay messenger', ‘e-posta extra', ‘e-ajanda', ‘e-portföyüm', ‘e-mesaj' ve ‘e-sayfam' hizmetleri büyük ilgi topladı. İlk üç günde, 16 bin 500 kullanıcı ‘e-kolay messenger'ı bilgisayarlarına yükledi.’’

TEKNİK GÜÇ

Özmen, DOL'un en önemli farklarından biri olarak da, başından beri teknik anlamda çok iyi bir alt yapıya sahip olmalarını gösterdi. Güçlü olan bu altyapının kullanıcının gereksinimleri doğrultusunda sürekli yatırım yapılarak geliştirildiğini de belirten Özmen, ‘‘Doğal olarak güçlü bir altyapıya sahip olunca servis vermek de o oranda kolaylaşıyor. Bu çalışmaların sonucunda bugüne kadar hiç verilmemiş, yeni ürünler sunulabiliyor ve böylece bir ISP, yeni bir dönem başlatıyor’’ dedi.

25 MB E-POSTA

Yeni ürünlerinden en önemlilerinden birinin ‘e-posta' hizmeti olduğunu belirten Özmen, ‘‘Bilindiği gibi, internette en fazla kullanılan ürün e-posta. 21 Nisan'da ‘e-kolay'ın çıkarttığı paketle, aboneler 25 MB saklama alanına sahip olabiliyorlar. Dünya genelinde standart abonelere 2 MB dolayında verilen e-posta alanına karşılık e-kolay, kullanıcılarına bunun tam 12 katı alan sunarak Türkiye'de bir ilke daha imza atıyor’’ diye konuştu.

Özmen, e-kolay'ın bu hizmetinde var olan önemli bir başka farkı şöyle açıkladı:

‘‘Posta hizmetleri içinde ilgi çeken bir başka nokta, üç değişik e-posta adresini, e-kolay adresine yönlendirebilmeniz. Örneğin, Yahoo ve Hotmail gibi yerlerden alınan farklı posta adresleri, e-kolay adresine yönlendirilebiliyor. Böylece bütün e-postaların tek bir adreste toplanabilmesi mümkün oluyor. Aileler için çok önemli bir hizmet de e-kolay'a abonelikle 5 e-posta adresi birden alınabiliyor olması. Bu sayede bir ailenin her farklı isimli posta adresi için farklı hesap açtırmasına gerek kalmıyor.’’

İÇERİK KRALDIR

‘‘Türkiye'nin en çok ziyaret edilen, en zengin Türkçe içerikli portalları da e-kolay'ın adından sıkça söz ettiriyor’’ diyen, Özmen, e-kolay'ın Türkiye'de artık internetin kurallarını ve beklentileri değiştirdiğini belirtiyor. Özmen, müşteri beklentilerinin çok yükseldiğini, bu nedenle her ay yeni ve farklı bir ürün sunma stratejisinin müşteri memnuniyeti açısından önemini de vurguluyor. Özmen e-kolay kullanıcılarının bütün bu nedenlerle ve sunulacak yeni ürünlerle hayatın hep ‘bir tık ilerisinde' olacağını belirtti.


Messenger ile hiç birşey gözünüzden kaçmayacak


TAMER Özmen, ‘e-kolay' hizmetlerinin kullanıcıya çok daha çabuk ulaşabilmesi için ‘e-kolay messenger' adlı bir de yeni ürün oluşturduğunu da açıkladı. Özmen bu yeni hizmeti şöyle anlattı: ‘‘Nerede dolaşırsanız dolaşın, nerede olursanız olun, açıkta bırakabildiğiniz ve devamlı sizin mesajlarınızı gösteren ve mesaj alıp-veren bir sistem bu. Paketle birlikte kullanıcıya ulaşan messenger'la finans dünyasını çok yakından takip etmek mümkün oluyor. Bigpara sitesinde oluşturulan portföydeki yatırım araçlarının o anki güncel değerleri ‘e-kolay messenger'dan da izlenebiliyor. ISP abonelerine özgü çıkartılan tüm bu yeni ürünler sayesinde, bir anda Türkiye'deki internetin koşullarının değiştirildiği gözleniyor. e-kolay, bu ve diğer ürünlerini geliştirerek hayattan çok fazla şey beklemeyi öğrenmiş olan müşterilerini memnun etmekte kararlı. Geniş ürün yelpazesinin kendini geliştiren ve çeşitlendiren dinamizmi Türkiye'de internet alanında bir şeylerin değişeceğinin ilk belirtileri gibi gözüküyor. Pazarın kurallarını değiştirmekten büyük bir keyif aldığı her halinden belli olan e-kolay, yalnızca ISP alanıyla kendini sınırlamıyor.’’


e-kolay abonesi artık randevu kaçırmayacak

ÖZELLİKLE
yolculuk yapanların ilgisini çekebilecek bir hizmet olan ‘e-ajanda' da kullanıcı istediği zamanlar için kendi alarmlarını kurabildiğini vurgulayan Tamer Özmen, ‘‘Ajandaya kaydedilen randevular, zamanı gelince kullanıcıya e-posta yoluyla bildiriliyor. Bu sistemdeki uyarı mekanizması, randevunun gerçekleşeceği saatten istenilen süre kadar önce devreye girebiliyor. Sunulan hizmetler arasında şehir yaşamı içinde büyük kolaylık sağlayan bir başka hizmet de ‘'şehir rehberi'. Benzerlerine oranla çok zengin ve güncel bilgilerle dolu olan bu kanalda görülebilen tüm etkinlikler seçilerek ajandaya kolayca eklenebiliyor. Böylece hiç bir etkinliği kaçırmadan büyük bir kentin nimetlerinden faydalanmak kolaylaşıyor’’ diye konuştu.


Kendi sayfanı ücretsiz hazırla

e-kolay'ın ISP kullanıcılarına sunduğu bir başka ilginç hizmet de ‘e-sayfam' adını taşıdığını hatırlatan Tamer Özmen, kullanıcıların bu hizmet sayesinde, ayrıca para ödemeden kendi web sayfalarını oluşturabildiğini ifade etti. Özmen, hizmetin en dikkat çeken yanının, sayfaları oluşturmak için kullanıcının herhangi bir konuda uzman olmasının gerekmemesi olduğunun altını çizdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!