Düzce'deki yöneticiler fabrikaları gezdi

Güncelleme Tarihi:

Düzcedeki yöneticiler fabrikaları gezdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2009 11:08

DÜZCE'nin önde gelen yöneticileri kentteki çorap fabrikası ile Çinli Lifan Grup'a ait motosiklet fabrikasını gezerek, üretim hakkında bilgi aldı.

Düzce Valisi Bülent Kılınç, AKP Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, Düzce Belediye Başkanı AKP'li İsmail Bayram, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük ve yönetim kurulu üyeleri, Esnaf Odaları Başkanı Mustafa Kayıkçı, Kapıcı Köyü'nde bulunan Gibor Çorap Tekstil Fabrikası'nı ziyaret etti.

Fabrika sahibi Nejat Köknarer çorap üretimi hakkında bilgi verdi. Köknarer, ayda 1.5 milyon çift çorap ürettiklerini, ‘Nike' marka çorapların yüzde 70'inin tesislerinde üretildiğini belirtti. Vali Kılınç ve beraberindekiler daha sonra aynı köyde bulunan Çinli Lifan Grup'a ait motosiklet fabrikasını ziyaret etti. Vali Kılınç ve beraberindekiler motosikletler ve atv'lerle deneme sürüşü yaptı. Parçalarının yüzde 80’i Çin’den gelen motosikletlerin diğer malzemelerinin iç piyasadan temin edildiğini belirten Lifan Pazarlama Müdürü Cavit İlhan, 20 dakikada bir motosikletin imal edildiğini söyledi.

Vali Kılınç, vasıflı- vasıfsız birçok genci çalıştıran sanayi tesislerinde bazı sorunların yaşandığını kaydederek şöyle konuştu:
“Bu tür yerlerin mevzuattan, uygulamadan kaynaklanan çeşitli sorunları oluyor. Bizlerin vazifesi bu sorunları çözmelerine, bu arkadaşlarımıza yardımcı olup bu tesislerin yaşamasını sağlamak. Düzce olarak oradan bir ekmek yiyoruz. İki fabrikamızı ziyaret ettik. Onların küçük problemleri var. Elbirliği ile onları da gidermeye çalışacağız ve bu fabrikaları ayakta tutmaya çalışacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!