Dünyanın futbol imparatoru o

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın futbol imparatoru o
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2014 01:43

Bir zamanlar Premiere Lig’de oynadığı futbolla takdir toplayan Charlton Atletic Belçikalı girişimci Roland Duchâtelet tarafından satın alındı. Charlton Atletic Duchâtelet'in satın aldığı 5. futbol takımı oldu.

Haberin Devamı

Kulüpten dün yapılan resmi açıklamada şirketin tamamının hisselerinin Duchâtelet’nin Staprix NV şirketine satıldığı açıklandı. Satın almanın bedeli 14 milyon pound (yaklaşık 50 milyon lira) olarak belirlendi. Staprix şirketi aynı zamanda Standard Liege’in de sahibi konumunda. Böylece şirketin portfolyosundaki futbol kulübü sayısı da 5’e yükselmiş oldu.

DARREN BENT OYNADI

Charlton Atletic’in başkanı Richard Murray kulübün yönetim kurulunda kalmaya devam edecek fakat başkanlık koltuğunu kısa bir süre içinde bırakacak. Satın almayla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Richard Murray, “Deneyimlerimi İngiliz futbolu üzerinde kullanmaya devam etmek istiyorum. Charlton da Duchâtelet’nin tecrübelerinden faydalanacakır” diye konuştu. Charlton Atletic Premier Lig’de 8 sezon geçirdi. Kulüp 2006/2007 sezonunda ise küme düşmüştü. Kulüp son zamanlarda tarihinin en meşhur oyuncusu ise Charlton’dan sonra Tottenham’a transfer olan Darren Bent’ti. Charlton Atletic şu anda İngiltere Premier Ligi'nin bir alt ligi olan Championship'te mücadele ediyor.

.

BAKMADAN GEÇME!