Dünyanın en yenilikçi şirketlerini öğrenmek ister misiniz?

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en yenilikçi şirketlerini öğrenmek ister misiniz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2018 09:40

Dijitalleşmeyle birlikte şirketler de artık kendilerini geliştiriyor ve değiştiriyor. İşte dünyanın en yenilikçi şirketleri...

Haberin Devamı

Uygulanabilir iş modelleri ve teknoloji dünyasında yaptıkları çıkış baz alınarak oluşturulan yenilikçi şirketler listesinde bu yıl da beklenen isimler yerlerini aldı. Trendleri şekillendiren ve farklı teknolojik uygulamalarla iş formatlarını zenginleştiren bu şirketler dünyanın en yenilikçi ve trend belirleyici şirketleri olmayı başardı. İşte dünyanın en yenilikçi şirketleri:

Amazon

1994 yılında Jeff Bezos tarafından kurulan Amazon Amerika'nın en büyük online perakende firması unvanına sahip. İlk başta kitap satarak gelişme kaydeden şirket bugün giyimden elektroniğe, mobilyadan temizlik ürünlerine kadar pek çok seçenek sunuyor. Dijital tabanlı uygulamalara da yer veren şirket müşterilerine daha fazla ürün gamı, daha hızlı servis ve daha akıllı iş çözümleri sunarak listeye girmeyi başarıyor.

Google

Haberin Devamı

Web arama ve çevrimiçi reklam konusunda sektör lideri olan Google, YouTube, Gmail ve Google Maps ile de başarısını sürdürmeye devam ediyor. 2016 yılında Google tarafından piyasaya sürülen Pixel akıllı telefon, VR kulaklık ve Google Home hoparlör şirketin iddialı olduğu bir diğer alan olarak öne çıkıyor. Bulut sistemi Google Cloud ise şirketin süregelen ürünlerinde yenilikçi tarafını gözler önüne seriyor.

Uber

Merkezi San Francisco'da bulunan uygulama tabanlı bir taşıma platformu olan Uber, 2010 yılında kuruldu. Otto adlı start-up'ı satın alan ve yazılım-donanım desteği ile otonom kamyon denemeleri yapan şirket bu çabası ile yenilikçi şirketler arasındaki yerini almayı başardı. CEO Travis Kalanick'in gelecek vizyonu ise şirketin özerk ve otonom bir kamyon sistemine sahip olması.

Apple

En yenilikçi şirketler arasında ilk sıralarda bulunan Apple, kablosuz airpod modelleri ve Apple Watch series ile beklenen çıkışı tekrar yakaladı. Sahip olduğu avantajları başarılı bir şekilde kullanan şirket en değerli ve yenilikçi şirketlerden biri olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Snap

2012 yılında kurulan Snapchat mesajlaşma uygulamasının ardındaki şirket olan Snap; Spectacles, Zenly ve Bitmoji gibi başarılı alt ürünler yaratarak dünyanın yenilikçi şirketleri arasında girmeyi başardı. Ayrıca Creative Tool, Lens ve Geofilter gibi yan ürünleri de şirketin başarısını perçinleyen diğer oluşumlar arasında gösteriliyor.

Facebook

Haberin Devamı

Zuckerberg'in başında olduğu dünyaca ünlü sosyal network ve teknoloji şirketi Facebook, 1 milyar dolar günlük kullanıcı rakamlarının yanında Instagram ve Whatsapp şirketlerini satın alarak da dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Doğru reklam ürünlerini doğru hedef kitle ile buluşturmayı başaran şirketin son dönemlerde reklam konusunda uyguladığı stratejiler yenilikçi bakış açısını perçinliyor.

Netflix

Amerika menşeli çevrimiçi video platformu olan Netflix, son dönemlerin en gözde şirketlerinden. Yabancı kaynakların yanında kendine özgü içerikler üreten ve bunun kalıcılığı için uğraşan Netflix'in çabaları meyvelerini vermeye başlamış görünüyor. En eğlenceli platformlar arasında girmeyi başaran Netflix 190 ülkede 170 milyonun üzerinde aboneye sahip ve kendi içerikleri ile en yenilikçi şirketler arasında.

BAKMADAN GEÇME!