Dünyada sıkışan Toyota Türkiye’de gaza basıyor, Corolla Sedan geri dönüyor

Güncelleme Tarihi:

Dünyada sıkışan Toyota Türkiye’de gaza basıyor, Corolla Sedan geri dönüyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2010 00:00

Dünya çapındaki geri çağırma operasyonuna bağlı olarak Avrupa’da bir çok fabrikasında üretimi azaltan Toyota, Türkiye’de gaza basıyor. Toyota Avrupa Ürün Planlama ve Pazarlama Müdürü Duncan Mcmath, Türkiye’nin Toyota dünyasındaki en kaliteli üretim yapan ülke olduğunu belirterek, 2 yıl aradan sonra Corolla Sedan’ın yeniden Adapazarı’nda üretileceği sinyalini de verdi.

Haberin Devamı

OTOMOTİVDE uluslararası markaların dünyadaki en kaliteli üretim üslerinden biri haline gelen Türkiye, bunun yararını özellikle krizde gördü. Son dönemde gaz pedalı sorunu nedeniyle dünya çapında 9 milyona yakın aracı geri çağıran Toyota, Avrupa’da bir çok fabrikasında üretimi azaltırken, Türkiye’de tam tersini yapmaya hazırlanıyor. Fransa ve Slovakya’da üretimi azaltan Japon şirket, Türkiye’deki üretimini yeni modeller ekleyerek artıracağını açıkladı.
Dünyanın en kalitelisi
Toyota’nın Adapazarı fabrikasında üretilen yeni Auris’in Barselona’da yapılan uluslararası tanıtımında konuştuğumuz Toyota Avrupa Ürün Planlama ve Pazarlama Müdürü Duncan Mcmath, Türkiye’nin Toyota dünyasındaki en kaliteli üretim yapan ülke olduğunu vurguladı. Mcmath, “En kaliteli üretimin dışında en uygun fiyata araç üretiyorsunuz. Dolayısıyla Türkiye görmezden gelinemez. Biz Türkiye’deki üretimi kademeli olarak artırarak daha fazla faydalanmak istiyoruz” diye konuştu.
Yeni modeller eklenecek
3 ve 5 kapılı Auris ile Verso modellerini üreten 150 bin kapasiteli Toyota Adapazarı fabrikası, geçen yıl ihracatın düşmesine paralelel olarak 72 bin 264 adetlik üretimde kaldı. Mcmath, Türkiye’deki üretimi hızlı artırmak için mevcut modellere yenilerini ekleyeceklerini belirterek, şunları söyledi: “Biz Türkiye’deki üretimi artırıp daha fazla faydalanmak istiyoruz. Bugün Türkiye’de üretilen Verso’nun çok fazla rakibi olduğu için üretiminde büyük bir artış olmaz. Auris üretimi ise bugün inişli çıkışlı seyir izlese de önümüzdeki dönemde artar. Bu yüzden Türkiye’de yeni modellerle üretimi artırmak istiyoruz. Bu modeller Türkiye’de ürettiğimiz mevcut araçların farklı gövde tipleri olacak.”
En çok satan modeli
Bu farklı gövde tiplerinin sedan veya station wagon olabileceğini söyleyen Mcmath, özellikle orta sınıfta Türkiye’de yeniden sedan üretilmesi üzerinde çalıştıklarını kaydetti. Mcmath, “Corolla Sedan geri mi geliyor” sorumuza ise, “Corolla Sedan Türkiye’de beğenilen bir model. Bu konuda çalışıyoruz” yanıtı verdi. Türkiye’de Toyota satışlarının yüzde 60’ını oluşturan Corolla Sedan’ın üretimi 2007 yılında Auris’in Adapazarı’nda üretilmeye başlanmasıyla Türkiye’den Japonya ve Güney Afrika’ya kaydırılmıştı.

Haberin Devamı

Adapazarlı Auris’e 39 bin TL’lik makyaj

Haberin Devamı

JAPON Toyota’nın Adapazarı fabrikasında ürettiği Auris, önemli bir makyaj operasyonu geçirerek, Avrupa ile eş zamanlı bu ay içinde Türkiye’de satışa sunulacak. 39 bin 200 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak yeni Auris, dış tasarımında yapılan yenilikler, yenilenen iç mekanı ve artırılan ergonomik özellikleriyle dikkat çekiyor. Yeni Auris’te mevcut benzinli 1.6 litre Valvematic ve dizel 1.4 litre D-4D motoruna ek olarak benzinli 1.33 litre dual VVT-i motor seçeneği de eklendi. Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, 2010 yılında 5 bin adet Auris satışı hedeflediklerini belirterek, “Auris piyasaya çıktığı 2007 Nisan ayından, bugüne kadar Türkiye’de 13 bin 193 adet satıldı. Auris, Toyota’nın ürün gamında yüzde 18 ile en çok satan ikinci modeli. Adapazarı fabrikasını daha iyi kullanıp, daha fazla Auris alacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gaz pedalı sorunu ürkütmedi anketten ‘yine Toyota’ çıktı

TOYOTA Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, geri çağırma operasyonunun Türkiye’de Toyota’nın imajını nasıl etkilediğini görmek için bir anket yaptırdıklarını açıkladı. Bozkurt, “Toplam 1378 kişiyi kapsayan anketteki ‘Bir sonraki araç alımınızda Toyota marka araç almayı düşünür müsünüz?’ sorusuna mevcut Toyota müşterilerinin yüzde 85’i , hiç Toyota kullanmayanların ise yüzde 62’si ‘Evet’ cevabı verdi. Bu sonuçlar bize müşterilerimizin Toyota markasına güvendiklerini gösteriyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!