Dünya Ticaret Merkezi İTO seçimine dar geldi

Güncelleme Tarihi:

Dünya Ticaret Merkezi İTO seçimine dar geldi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 1999 00:00

Haberin Devamı

300 bin üyeli İstanbul Tucaret Odası'nın (İTO) seçimleri için Dünya Ticaret Merkezi bile dar geldi. İTO Başkanı Mehmet Yıldırım, ‘‘Siyasi partiler sinek avlarken, biz buraya sığmıyoruz. Toplumun çözümü nerede aradığı belli’’ dedi.

İTO seçimi, AGİT’le birleşti trafik felç oldu

AGİT zirvesi nedeniyle liderlerin birbiri ardına Türkiye'ye gelmeleri ve İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) seçimlerinin Dünya Ticaret Merkezi'nde yapılması nedeniyle şehir merkezi ile Atatürk Havalimanı arasında trafik felç oldu. Sıkışıklık nedeniyle İstanbul'dan uçakla başka şehirlere gidecek yolcular havalimanına ulaşmakta geciktikleri için uçuş saatlerini kaçırdılar.

İSTANBUL Ticaret Odası'nın (İTO) 97 meslek komitesindeki üyelerini belirleyecek seçimleri Dünya Ticaret Merkezi'nde yapıldı. Geçtiğimiz yıllardaki seçimlerde İTO'nun Eminönü'ndeki merkez binasına sığmayan seçmenler için bu kez Dünya Ticaret Merkezi de dar geldi. Seçimlerde sandık kurullarının başında uzun kuyruklar oluştu.

Toplam 300 bin üyesi olan İTO'nun seçimlerine katılımın 4 yıl önceki seçime göre iyi olduğunu söyleyen İTO Başkanı Mehmet Yıldırım, ‘‘Görüyorsunuzki siyasi partiler sinek avlarken biz buraya sığamıyoruz. Katılım gayet yüksek. Toplumun çözümü nerede aradığı belli’’ diye konuştu.

Sabahın erken saatlerinden itibaren bir çok meslek komitesi, üyelerini otobüslerle Dünya Ticaret Merkezi'ne getirdi. Bazı otobüslerin üzerinde ise ‘‘Aslına dön, aslını seç’’ ibareli pankartlarının yerleştirildiği görüldü.

ÇEKİŞMELİ KOMİTELER

Toplam 97 meslek komitesinin yarıştığı seçimlerde özellikle Şeker Mamulleri, Konserve ve Alkolsüz İçecekler Meslek Komitesi, Dokumacılar Meslek Komitesi, Hazır Giyim Meslek Komitesi, İplik Meslek Komitesi'nde çekişme yaşandı.

MÜSİAD eski başkanı Erol Yarar'ın da listesinin bulunduğu Şekerli Mamuller Meslek Komitesi'nde üç liste yarıştı. Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Yalım Erez'in kardeşi Zekai Erez'in de olduğu Toprak Ürünleri ve Çimento Meslek Komitesi'nde eski TRT Genel Müdürü Prof. Nevzat Yalçıntaş'ın oğlu Murat Yalçıntaş karşı liste çıkardı. Hububat Meslek Komitesi'nde ise Rami Gıda Toptancılarını temsilen Mehmet Reis ve Şemsettin Gökbayrak yarıştı.

Dokuma Meslek Komitesi'nde de Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Günyeli, Sultanhamamlı tekstilcilerin de desteğini alarak Selami Kuruoğlu'yla birlikte MÜSİAD'ın hazırladığı listeye karşı mücadele verdi.

Bu arada, İTO seçimlerini Sanayi ve Ticaret eski bakanı Yalım Erez ve Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Fuat Miras da izledi.

MÜSİAD BASTIRDI

Dört yıl önce İTO seçimlerinde yönetim kurulu seçimleri için liste çıkaran MÜSİAD'a yakın işadamları bu seçimlerde de bir çok meslek komitesine aday gösterdiler.

Seçimde en yoğun mücadele İTO Başkanı Mehmet Yıldırım'ın aday olduğu 4 ayrı meslek komitesinde yaşandı.

MÜSİAD'a yakın işadamları Mehmet Yıldırım'ın da aday olduğu Kooperatif Meslek Komitesi'nde karşı liste çıkardılar. Türkiye İnşaat Mühendisleri Sendikası da (TİMSE) seçimlerde sürpriz yaparak, Yıldırım'ın yarıştığı Karneli Müteahhitler Meslek Komitesi'nde Yıldırım'a karşı liste hazırladılar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!