‘Dünya Mimari Proje Ödülü’ aldı Şampiyonlar Ligi Kupası’na benzetti

Güncelleme Tarihi:

‘Dünya Mimari Proje Ödülü’ aldı Şampiyonlar Ligi Kupası’na benzetti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2010 00:00

Gayrimenkul sektöründe dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olan Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri (International Property Awards) yarışmasına Türk gayrimenkul şirketleri damgasını vurdu.

Haberin Devamı

Dünyanın dört bir yanından şirketlerin katıldığı yarışmada Gül ve Keleşoğlu İnşaat ile Varyap ve Tabanlıoğlu Mimarlık olmak üzere 3 Türk şirketinin projeleri Avrupa ve Afrika bölgeleri adına yarıştı. Varyap, Batı Ataşehir’de inşa edilen LEED (Leadership in Energy&Environmental Design) kayıtlı yeşil karma konut projesi Meridian ile 2010 Gayrimenkul Ödüllerinde “Dünyanın En İyi Mimari Projesi” ödülüne layık görüldü. Varyap Meridian adına ödülü alan CEO Erdinç Varlıbaş, “Dünyanın en iyi mimari projesi seçilmek bizim için şampiyonlar ligi kupası oldu. Projede yer alan bin 280 konutun yüzde 65’i satıldı. Kule kısmındaki 400 üniteden 250’sini satışa çıkardık, 2 haftada yüzde 60’ını sattık. Kule kısmında metrekare fiyatı 5 bin 500 lira ile 6 bin 750 lira arasında değişiyor. Meridian’da 777 milyon lira gelir hedeflemiştik 1 milyar lirayı yaklaşmış durumdayız” dedi.

Necef’e stadyum için teklif verdik

Erdinç Varlıbaş, “Yurtdışındaki müteahhitlik hizmetlerinde önümüzdeki yıl itibariyle adım atacağız. Seyrantepe Spor Kompleksi’nin ardından yurtdışından çok talep gelmeye başladı. Biz de bir Türk şirketi olarak civar bölgelerde stadyum alanında uzmanlaşmış yapıyı oluşturmak istiyoruz. Katar, Irak, Suudi Arabistan, Ukrayna ve Brezilya gibi ülkelerden teklifler aldık. İlk somut adımı Irak’ta atıyoruz. Irak’ta Necef Stadyumu için teklif hazırladık. İhale süreci sürüyor. Aralık sonuna kadar sonuçlanmış olacak” diye konuştu. Varlıbaş, Ataşehir’de yeni bir projeye hazırlandıklarını da belirterek, 6 mimarlık şirketini tasarıma davet ettiklerini kaydetti. Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri’nde Autopia projesi ticari gayrimenkul dalında birinciliği kıl payı kaptırdı. Bu yıl jüri başkanlığını International Homes dergisi baş editörü Helen Shield’in üstlendiği, Ödülleri prestijli medya grupları tarafından da destekleniyor.

Tabanlıoğlu’nun Libya’daki projesine ödül

ULUSLARARASI Mimarlık Ödülleri’nde En İyi Kamusal Yapı Ödülü, Tabanlıoğlu Mimarlık’ın projesi Tripoli Kongre Merkezi’nin oldu. Yapımı tamamlanan proje Ortadoğu’da “Yılın Mimarı” seçilen Melkan Gürsel ve Murat Tabanlıoğlu’na ait. Londra’daki törende dünyanın en iyi kamusal binası ilan edilen proje, Bölge birincilerinin seçildiği yarışmanın son aşamasında bu bölgelerin tüm birincileri arasından seçildi ve “dünyanın en iyisi” oldu.

Haberin Devamı

‘Dünya Mimari Proje Ödülü’ aldı Şampiyonlar Ligi Kupası’na benzetti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!