Dünya girişimcileriyle Nuray Hanım yarışacak

Güncelleme Tarihi:

Dünya girişimcileriyle Nuray Hanım yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2003 02:10

Dünya Genç Girişimci İşadamı Yarışması'nda (WYBA) Türkiye'yi bu yıl Gate Elektronik'in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nuray Karalar temsil edecek. Genç girişimciliği dünya çapında teşvik etmek ve ödüllendirmek için düzenlenen Dünya Genç Girişimci İşadamı Yarışması, 1994 yılından beri yapılıyor.

Büyük Ödül'ü Gate Elektronik'ten Nuray Karalar'ın kazandığı Genç Girişimciler Türkiye etabında, Toplumsal Verimlilik Ödülü TGSD Başkanı ve Domino Tekstil'in kurucusu Umut Oran'a, Özel Juri Ödülü Konyalı Genmot firmasından Yakup Küçük'e verildi. Yenilikçilik Ödülü Sanica Banyo'dan Ali Fatinoğlu'na, Yönetimde Mükemmellik Ödülü Özçelik Tekstil'den Yusuf Uskaner'e, İş Planlama Ödülü BYS Holding'den Rasim Narin'e, Evrensel Katkı Ödülü de Kısmet Kimya'dan Orkan Süzer'e verildi.

5 Aralık'ta İstanbul'da yapılacak yarışmada Türkiye adına yarışacak olan Nuray Karalar'ın hizmet verdiği kurumlar arasında Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere tüm NATO üyesi ülkeler ve Rusya bulunuyor.

Nuray Karalar'ın 14 yıl önce abisiyle birlikte kurduğu Gate Elektronik, şirketlere ağırlıklı olarak savunma sanayine teknik destek sağlıyor. Nuray Karalar Türkiye içindeki çalışmalarının yüzde 40'ını savunma sanayi, yüzde 35'ini sivil sektör ve yüzde 25'ini de devlete hizmet veren firmaların oluşturduğunu bildirdi. Gate Elektronik'in yılık cirosu grup firmalarla beraber 10 milyon dolar civarında.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!