Dünya Bankası kredi görüşmelerini resmen erteledi

Güncelleme Tarihi:

Dünya Bankası kredi görüşmelerini resmen erteledi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2001 00:00


Haberin Devamı

Dünya Bankası İcra Direktorleri Kurulu’nun, Türkiye’ye sağlanması öngörülen toplam 1.7 milyar dolar tutarındaki iki krediyi ele almak için Persembe gunu yapmayı planladığı toplantının ertelendiği resmen açıklandı.

Dünya Bankası Başkan Vekili Sven Sandström tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, "Türk hükümetinin programının parçası olan ve bankacılık ve Telekom alanlarında, üzerinde daha önceden anlaşılan bazı adımların atılmasının beklenmesi için", toplantının ertelendiği belirtildi.

Açıklamada, Ülke Yardım Stratejisi adı altında öngörülen destek konusunun da, diğer iki kredinin yeniden ele alınacağı zamana kadar ertelendiği kaydedildi. Sandström, açıklamasında şöyle dedi:

"Türkiye, yakınlarda meydana gelen ekonomik krizin hızlı şekilde atlatılması ve gelecekte istikrarlı ve sürdürülebilir bir büyümenin temellerini oluşturması amacıyla hazırlanan yeni ekonomik programın uygulanmasında kaydadeğer ilerleme sağlamıştır. Bu çerçevede, söz konusu iki kredi, geriye kalan birkaç adım atıldığında, yeniden yakında Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu’na sunulacaktır. Türk hükümeti, geçtiğimiz aylarda çok sayıda yasayı Meclis’ten geçirdi ve bu durum, çok sayıda alanda yapısal reformları ilerletti."

Ertelenen iki kredi, 1.1 milyar dolar tutarındaki Program Amaçlı Mali ve Kamu Sektörü Uyum Kredisi ve 600 milyon dolarlık Tarım Sektörü Uyum Kredisi’den oluşuyor.

Uluslararası Para Fonu IMF de, dün benzer bir kararla, Türkiye’ye sağlanması öngörülen 1.5 milyar dolarlık ikinci kredi diliminin ele alınacağı bugünkü İcra Direktorleri Toplantısını ertelemişti. (a.a.)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!