Dünya Bankası heyeti Türkiye'de

Güncelleme Tarihi:

Dünya Bankası heyeti Türkiyede
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 24, 2003 16:39

Dünya Bankası'ndan bir heyet, bugün II. Program Amaçlı Kamu ve Mali Sektörü Uyum Kredisi'ni (PFPSAL-II) görüşmek üzere Türkiye'ye geldi. CAS görüşmelerinin ise Mart ayında başlaması bekleniyor.

Haberin Devamı

Heyet, PFPSAL-II çerçevesinde toplam 900 milyon dolarlık diğer kredi dilimlerinin serbest bırakılmasına imkan verecek gerçekleşmeleri görüşecek.
 
1 milyar 350 milyon dolarlık II. Program Amaçlı Kamu ve Mali Sektörü Uyum Kredisi'nin (PFPSAL-II), 450'ÅŸer milyon dolarlık ikinci ve üçüncü dilimleri, gerekli koÅŸullar saÄŸlanamadığı için henüz alınamadı. Bu kredinin birinci dilimi, geçen yıl AÄŸustos ayında alınmıştı.Â

Kredilere ilişkin asıl kriterlerin yanı sıra IMF'nin ''Dördüncü Gözden Geçirme''yi onaylamasının da, Dünya Bankası kredilerinin serbest bırakılmasında önemli bir kriter olacağı belirtiliyor.
   Â
CAS GÖRÜŞMELERİ
 
Öte yandan Ülke Yardım Stratejisi (CAS) çerçevesinde, Türkiye ile Dünya Bankası arasındaki görüşmelerin Mart ayında başlamasının beklendiği öğrenildi.

Haberin Devamı

CAS anlaşmasının, bu görüşmelerin tamamlanmasının ardından Haziranya da Temmuz ayında yürürlüğe girebileceği belirtiliyor.

CAS, Dünya Bankası'nın, üç yıl boyunca Türkiye'ye yapacağı yardımı belirliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!