Dünya Bankası heyeti 15 gün Türkiye'de kalacak

Güncelleme Tarihi:

Dünya Bankası heyeti 15 gün Türkiyede kalacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2001 00:00


Haberin Devamı

Dünya Bankası Mali Sektör yetkilisi Lalit Raina başkanlığındaki bankacılık uzmanlarından oluşan Dünya Bankası heyeti, bugün çalışmalarına başladı.

Dün Türkiye'ye gelen heyet, bugün Hazine, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve Merkez Bankası'nda gruplar halinde çalışma yürüttüler.

15 gün Türkiye'de kalacak olan Dünya Bankası Heyeti'nin, IMF heyeti ile koordinasyon halinde, kamu bankaları ve Fon'daki bankalar konusunda çalışacağı kaydediliyor.

DÜNYA BANKA KREDİYİ ARTIRABİLİR

Bu arada, Dünya Bankası'nın, Mali Sektör Uyum Kredisi'ni (FSAL) en az 750 milyon dolar daha arttırabileceği belirtiliyor.

Kredinin, Ülke Yardım Stratejisi (CAS) çerçevesinde, Banka'nın Türkiye'ye üç yıl içinde vereceği kredinin kapsamından karşılanabileceği kaydediliyor.

FSAL 1 ve FSAL 2'nin toplam 1.5 milyar dolarlık bir krediyi kapsadığını vurgulayan yetkililer, FSAL 1'in, yaklaşık 375 milyon dolarlık kısmının kullandırıldığını, kamu bankalarıyla ilgili düzenlemeler hız verilmesi durumunda, geri kalan dilimlerin de kısa bir süre içinde kullandırılacağını ifade ediyorlar.

Dünya Bankası, iki eşit taksitle vereceği FSAL-1 ve FSAL-2 kredilerinden FSAL-1'i serbest bırakmak için, kamu bankalarının özelleştirilmesine ilişkin yasal düzenlemelerin yapılmasını, FSAL-2 için ise mali sektördeki tüm düzenlemelerin tamamlanmış olması şartlarını arıyor.

IMF, YENİ KİRALADIĞI OFİSİNE TAŞINDI

Öte yandan, Ankara ofisi faaliyetlerini, Dünya Bankası temsilciliği binasında yürüten IMF'nin, aynı bina içinde bağımsız bir büro kiraladığı öğrenildi.

IMF'nin Türkiye'deki faaliyetlerinin genişlemesi çerçevesinde, bazı IMF uzmanlarının, daha uzun süreli Ankara Ofisi'nde kalarak çalışmalarda bulanacakları ifade ediliyor.

IMF Ankara ofisi temsilciliğini Odd Perr Brekk yürütüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!