Dünya Bankası Başkanı Sokak Çocukları’nı dinledi

Güncelleme Tarihi:

Dünya Bankası Başkanı Sokak Çocukları’nı dinledi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

DÜNYA Bankası Başkanı James Wolfensohn, dün Çırağan Sarayı'nda 20 sivil toplum örgütü temsilcisiyle biraraya geldi. Toplantıya katılan sivil toplum örgütü temsilcileri, Dünya Bankası'nın Türkiye'deki sivil toplum örgütlerine diğer ülkelerdeki kadar destek olmadığını bildirdiler. Bu, değerlendirme üzerine Wolfensohn, ziyaretinin Türkiye'deki sivil toplum örgütlerine daha fazla destek vermeyi de amaçladığını belirtti.

Toplantıya katılan sivil toplum örgütleri şunlar: Anne Çocuk Eğitim Vakfı, Beyaz Nokta Vakfı, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtım Vakfı, Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayii Destekleme Vakfı, TEMA, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Türkiye Sokak Çocukları Gönüllüleri Vakfı, Türkiye Çevre Vakfı, Türk Tarih Vakfı, Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı, Türkiye Bilişim Derneği, Türkiye Kalkınma Vakfı, İnsan Kaynağı Geliştirme Vakfı, Doğal Hayatı Koruma Derneği, Toplumsal Saydamlık Hareketi Derneği, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı, Türkiye 3. Sektör Vakfı ve İnsan Yerleşimler Derneği.

BOĞAZ TURUNA KATILANLAR

Wolfensohn, öğlen yemeğini tekneyle çıktığı Boğaz turunda yedi. Tura Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel, Hazine Müsteşarı Selçuk Demiralp, eski bakanlardan ve Merkez Bankası eski başkanlarından Rüşdü Saracoğlu, işadamları Şarık Tara ve Mehmet Emin Karamehmet katıldı.

10 yıl sonra ilk ziyaret

DÜNYA Bankası 10 yıl aradan sonra ilk kez Türkiye'yi ‘‘başkan’’ düzeyinde ziyaret ediyor. Önceki akşam, özel bir uçakla İsrail'in Tel Aviv kentinden İstanbul'a gelen James Wolfensohn, pazar gününe kadar Türkiye'de ekonomik isktikrar programı hakkında temaslarda bulunacak.

Dün gün boyu İstanbul'da özel sektör ve sivil toplum temsilcileri ile biraraya gelen Wolfensohn, bu sabah Gölcük'e geçerek deprem bölgesini ziyaret edecek. Wolfensohn, Gölcük'ten de özel bir uçakla Ankara'ya geçecek. Wolfensohn, Ankara'da Başbakan Bülent Ecevit, bazı bakanlar ve parlamenterlerle ekonomik istikrar programı hakkında temaslarda bulunacak. Wolfensohn, yarın Malatya'ya gidecek. Aynı gün Ankara'ya dönecek olan Wolfenson, Sheraton Oteli'nde yapılacak olan Ekonomik Reform Kredisine ilişkin anlaşmanın imza törenine katılacak.

Wolfensohn'a gezisi boyunca eşlik eden Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ajay Chhibber, ziyaretin uluslararası toplumun Türkiye'ye verdiği önemi gösterdiğini söyledi.

Halas'la boğaz turu

DÜNYA Bankası Başkanı James Wolfensohn, sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle görüşmesinin ardından yakın arkadaşı olan işadamı Selahattin Beyazıt'ın ev sahipliğinde Halas Teknesi'yle düzenlenen Boğaz turuna çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!