Dünya ’akıllı doküman’ devi Adobe Türkiye’de yatırıma hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Dünya ’akıllı doküman’ devi Adobe Türkiye’de yatırıma hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2006 00:00

Akıllı doküman yazılımı şirketi Adobe’nin Doğu Avrupa Satış Direktörü Dr. Christopher Brennan, şu anda Türkiye’deki pazarlama ve eğitim ağına yatırım yapacaklarını belirterek, "Türkiye’de çok potansiyel görüyoruz. Pazara çok ciddi bakıyoruz. Uzun vadede şube ya da ofis açmayı da düşünebiliriz" dedi. Brennan yazılımın devleti daha verimli hale getireceğini savundu.

TÜRKİYE’Yİ kilit pazarlarından biri olarak gören akıllı doküman yazılım şirketi Adobe, Türkiye’deki pazarlama ve eğitim ağına yatırım yapmaya hazırlanıyor. Yazılım şirketi yapacağı yatırımla, 3 bin satıcı ve dağıtıcı firmaya eğitim verecek. Adobe Doğu Avrupa Satış Direktörü Dr. Christopher Brennan, şu anda sadece kanala ve satıcılara yönelik yatırım yaptıklarını belirterek, "Türkiye’de çok potansiyel görüyoruz. Pazara çok ciddi bakıyoruz. Uzun vadede şube ya da ofis açmayı da düşünebiliriz" dedi.

KARAR SÜREÇLERİNE KOLAYLIK: Her yıl bilgi teknolojilerinde yüzde 30’un üzerinde büyüyen Türkiye pazarına çok önem verdiklerini söyleyen Brennan, Türkiye’de multimedya, fotoğraf ve akıllı doküman alanında gelişme olduğunu dile getirdi. Brennan, şirketlerin ve insanların dokumantasyon süreçleriyle ilgili yardıma ihtiyaç uyduğunu aktararak, "Teknoloji her türlü dokümanın dijitalleşmesine yardım ediyor. İş akışını ve karar verme aşamalarını kolaylaştırıyor. Acrobat Reader çok yaygın olarak Türkiye’de bilgisayarlarda var. Üretim süreçlerinde kullanılıyor. Bu nedenle çok dinamik hakim bir pazar payımız var. Yaratıcı meslekler alanında da ürünlerimiz çok talep görüyor. Adobe birçok yayıncılık kuruluşu tarafından kullanılıyor. Akıllı doküman yönetiminde zaten bizim dışımızda bu teknolojiye sahip olan yok" diye konuştu.

YAZILIM VERİMLİ YAPAR: Üç yıl önce Türkiye’ye geldiğini ve şu anki gelişinde çok şeyin değiştiğini gördüğünü ifade eden Brennan, entelektüel sermaye olan yazılım sektörünün Türk ekonomisine çok katkı sağlayacağına işaret etti. Türkiye’de genişbant internet ve masaüstü bilgisayar penetrasyonunun yükseldiğini aktaran Brennan, şöyle devam etti: "Hükümet entelektüel kapitali desteklemeli. Ülkenizde KOBİ pazarı büyüme gösteriyor. Bilgi teknolojilerinin insanların hayatlarının kalitesini değiştireceği konusunda farkındalık oluşuyor. Yazılımla şirketler daha verimli hale gelecek. İnsanlarda farkındalık oluştuğunda pazar daha büyüyecek. Türkiye’de potansiyel var. Yazılım, devleti de daha verimli hale getirir."

Ürünlerimizin Türkçe uyarlaması çıkacak

BRENNAN, bu yıl sonunda ya da gelecek yılın başına doğru iki tane büyük yeni ürünü pazara sunacaklarını belirterek, yeni ürünleri hakkında şu bilgileri verdi: "Macromedia birleşmesinden sonra 15 yeni ürünümüz daha oldu. Onları kendi ürünlerimize adapte etmeye çalışıyoruz. Bu Türkiye’de de uyarlanacak. Ürünlerimizin Türkçe uyarlaması da çıkacak Adobe’nin hizmet, kurumsal çözüm, fotoğraf gibi alanlarda çok geniş ürün gamımız var. En büyük ürünümüz Acrobat 8. Bu yıl da yeni ürünlerimizi pazara sunmaya devam edeceğiz."

Yasal yazılım kullan yerel sanayi gelişsin

CHRISTOPHER Brennan, yasal yazılımların önemine değinerek, konuyla ilgili şunları söyledi: "Yasal yazılım kullanmanın Türk ekonomisine çok etkisi var. İnsanlar yasal yazılım almayınca yerel sanayiyi yok ediyor. Eğer yazılımcılar ürünlerinin kaçak kullanıldığını görürse şirketlerini o ülkeden çıkarırlar. Ya da başka ülkeye taşırlar. Türk devletinin kaçak yazılımla mücadelesini beğeniyoruz. Yasal kullanım ülkenizin ileri gitmesini ve insanların kaliteli yazılım kullanmasını sağlar. Yazılım şirketlerinin Türk ekonomisine katkısı sonucunu doğurur."

Yazılımla entelektüel sermaye bağı gelişiyor

TÜRKİYE ekonomisine güvendiklerini ve Türkiye’ye yatırım yapacaklarını aktaran Brennan, kopya konusunda Avrupa’da Slovenya, Çek Cumhuriyeti hatta Rusya ve Polonya’da gelişme görüldüğünü, kopya yazılımla ilgili buralarda hükümetlerin yasalar çıkarttığını söyledi. Brennan, birçok ülkenin ekonomisinde evrimleşme olduğuna dikkat çekerek, insanların yazılımla entelektüel sermaye arasında bağlantı kurmaya başladığını, Türkiye’de de bu gelişimin zamanla olacağını ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!