Dün vergi dairesini bastılar bugün yol kapattılar

Güncelleme Tarihi:

Dün vergi dairesini bastılar bugün yol kapattılar
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 26, 2013 14:25

Antalyalı köylüler bir süreden beri eylem halinde. 2B arazileri için belirlenen rayiç bedelin yüksekliğinden şikâyet eden köylüler dün eylemlerini şehir merkezine taşıdı. Antalya Defterdarlığı'nın önünde 4 saat oturma eylemi yapan köylüler bugün de yollardaydı. Berbarlerinde getirdikleri ineklerle Antalya- Isparta karayolunu trafiğe kapattı.

Haberin Devamı

ANTALYA’da hükümetin belirlediği rayiç bedelleri yüksek bulan ve günlerdir eylem yapan Aksu İlçesi’ndeki 2B arazisi hak sahipleri, bu sabah da Antalya- Isparta karayolunu trafiğe kapattı.

KÖYLÜLER, ŞEHİRLERARASI YOLU TRAFİĞE KAPATTI-FOTO GALERİ

Geçen hafta Antalya- Alanya Karayolu’nu trafiÄŸe kapatarak seslerini duyurmak isteyen 2B hak sahipleri, dün Antalya Defterdarlığı önündeki eylemlerinin ardından bugün de Antalya- Isparta Karayolu’nu trafiÄŸe kapattı. Sabah erken saatlerde Topallı Köyü’nde toplanan yaklaşık 300 kiÅŸi, ellerinde dövizlerle karayolunda yürüdü.Â

Jandarma ve çevik kuvvet polisinin önlem aldığı bölgede kısa süreli arbede yaşandı.

Haberin Devamı

Belirlenen rayiç bedellerinin yüksek olduğunu belirten Topallı Köyü Muhtarı Dursun Çetin, "Eğer bu bedelleri ödeyemezsek yatırdığımız peşinatlar da yanacak. Bizim sesimizi artık duysunlar. Madem bu bedelleri istiyorlar. Çiftçinin yetiştirdiği ürünlerin fiyatlarını da yükseltsinler" dedi.

Polis ve jandarmanın geri çekilmesiyle sakinleşen kalabalık, kısa süreli oturma eyleminin ardından Aksu İlçesi’ne doğru yürüyüşe geçti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!